Venter fortsatt på klarsignal for håndball-EM

Om ti dager skal EM i håndball blåses i gang. Men fortsatt mangler det grønne lyset fra den danske regjeringen.

Mandag for en uke siden kom beskjeden om at det ikke blir EM-spill i Trondheim på grunn av koronasituasjonen. Norge skulle ha arrangert mesterskapet sammen med Danmark, med finaler i trønderhovedstaden.

Helt siden da er det jobbet på spreng med en løsning der Danmark tar hele mesterskapet, med kamper i Herning og Kolding.

– Må ha svar

Ifølge president Per Bertelsen Danmarks håndballforbund er det praktiske på plass, og han sier at alt nå hviler på den danske regjeringen. Han har flere ganger sagt tiden er i ferd med å løpe ut for at mesterskapet skal kunne la seg arrangere.

– Vi kan ikke vente mer, sa Bertelsen allerede fredag.

Tre dager senere er det fortsatt ingen avklaring. Både han og landslagstrener Jesper Jensen etterlyser et svar.

– Det undrer meg. Jeg vet ikke helt hva de (regjeringen) sitter og leter etter. Men jeg kan bare konstatere at protokollene (fra Det europeiske håndballforbundet) er 20, 30, 40 eller 50 ganger strengere enn det som gjelder i Danmark, sier Jensen til TV 2 Sport.

– Ikke et pip

Da NTB var i kontakt med den Norges håndballpresident Kåre Geir Lio fredag, var svaret.

– Jeg har ikke hørt et pip fra Danmark. De jobber med helsemyndighetene, det er det eneste jeg vet.

Kulturminister Joy Mogensen bekreftet lørdag at det er hensynet til koronasituasjonen som er årsaken til at en endelig beslutning drøyer.

– Vi gjør alt vi kan for å finne en løsning. Det skal være helsemessig forsvarlig, sa kulturministeren.

Norge spiller i gruppe med Polen, Tyskland og Romania. I alt 16 land skal delta i årets håndball-EM, som arrangeres fra 3. til 20. desember.