Sport

Vellykket operasjon for Maradona

Den argentinske fotballegenden Diego Maradona er operert etter hjerneblødningen. Kirurgen kaller inngrepet vellykket.

– Vi klarte å fjerne en blodpropp. Diego klarte seg bra under operasjonen, sa hans personlige lege Leopoldo Luque, som utførte operasjonen.

Det er ikke mannen med samme navn som ble verdensmester med Argentina i 1978.

Maradonas helsesituasjon har engasjert svært mange i Argentina der han er et fotballikon. Maradona ledet det argentinske landslaget til VM-gull i 1986.

Inngrepet tok 80 minutter. Luque sa videre, blant annet til avisen Le Clarìn , at det var en liten blødning mellom hodeskallen og hjernen – et såkalt subduralt hematom – men at det hele er under kontroll. Maradona blir inntil videre liggende til observasjon

– Nå får vi se hvor raskt han kommer til hektene. Det er ikke veldig komplisert, men det er tross alt hjernekirurgi. Starten på rekonvalesensen har vært god. Prognosene virker gode, sa Luque.

Trener

Luque sa før operasjonen at blødningen trolig er resultat av et slag mot hodet, men Maradona skal ha sagt at han ikke kan huske å ha vært utsatt for et uhell som kan forklare det.

Maradona fylte 60 år fredag. Han ble lagt inn på sykehus i La Plate, der han er trener for Gimnasia y Esgrima, etter å ha blitt dårlig mandag. Maradona har tidvis slitt med helsen. Han har blant annet hatt to hjerteinfarkt og også slitt med betydelig overvekt.

Rundt 50 Maradona-fans hadde samlet seg utenfor sykehuset og ropte «Diego, Diego» da de fikk høre at operasjonen hadde gått bra.

Maradona er for tiden trener for et lag i den argentinske toppserien.

Mer fra Dagsavisen