Velger bort 10.000 meter - satser alt på lagtempo og 1500 meter

Norges nybakte verdensmester på 5000 meter, Sverre Lunde Pedersen, dropper 10.000-meteren og satser alt på dagens lagtempo og søndagens 1500 meter

Torsdag gikk Sverre Lunde Pedersen inn til Norges første gull på 5000 meter i VM enkeltdistanser i tyske Inzell. Etter seieren var hele skøyte-Norge og hovedpersonen selv svært lykkelige.

– Det føles helt fantastisk. Det er vanskelig å sette ord på det. Jeg er verdensmester. Det er veldig, veldig deilig, sa Pedersen til NTB.

Rett etter målgang ga gullgutten samtidig beskjed om at han kommer til å droppe den mest presitsjetunge distansen. 10.000-meteren.

Begrunnelsen er like enkel som den er logisk.

– Det er vanskelig å gå og prestere på alt, så det var noen tøffe valg. Jeg har stort sett vært litt bedre på 1500 meter, så grunnen er egentlig så enkel som det, sier Pedersen til NTB om prioriteringene.

Rekordløp

Osingen var overlegen og klokket inn på 6.07,16 på 5000 meter, og hadde med det hele 4,52 sekunder ned til  sølvvinneren Patrick Roest.

Samtidig senket nordmannen den norske rekorden på 5000 meter, samt banerekorden i Inzell.

– Det er veldig stort. Norge har en stor skøytehistorie. Det er veldig spesielt å være del av det og noe jeg har jobbet hardt for i mange år, sa Pedersen.

Etter to intense dager med 5000 torsdag, og lagtempo senere i dag vil prioriteringen gi Sverre Lunde Pedersen fri fra klappskøytene i morgen slik at alt fokus kan rettes inn mot søndagens 1500 meter.

Gullhåp på 1000 meter

Til tross Sverre Lunde Pedersen ikke stiller på morgendagens 10.000 meter Norge likevel ikke stå uten gullsjanser. Håvard Holmefjord Lorentzen skal nemlig i aksjon på 1000 meter.

Lorentzen tok sølv på distansen under OL i Pyeongchang i fjor, men har ikke vært i samme form denne sesongen. I generalprøven i Vikingskipet på Hamar for en uke siden ble han nummer fem. Det var likevel det beste han har prestert på distansen denne sesongen.

– Jeg er ganske godt fornøyd. Det var godt å være litt nærmere. Neste uke så blir det et rotterace. Det er bare 24/100 sekund opp en pallplass, sa Lorentzen til NRK for en uke siden.