Sport

Veide 130 kilo og kunne gitt opp

Legen vurderte å bytte hjerte. Nå kan Petter Øverby (ex Bækkelaget) få en sentral jobb i håndball-EM. Mesterskapet begynner i Trondheim torsdag.

TRONDHEIM: Petter Øverby (27) har hatt en tøff vei mot håndballguttas EM-sluttspill. Bjarte Myrhols sykdom åpner trolig også veien for en helt ny rolle for ham i laget. Norge åpner mot Bosna-Hercegovina fredag kveld.

Realistisk lege

I sommer følte Øverby seg klein en lengre periode. En legeundersøkelse avdekket en betennelse på hjertemuskelen, myokarditt på fagspråket.

– Legen var realistisk. Han sa at alternativene blant andre var behandling og ro eller kanskje bytte hjerte, sier Øverbye til NTB.

Beskjeden var ikke lett å fordøye, men Øverby havnet i meget gode hender. Og etter en lengre pause, var han tilbake på banen på høstparten.

Hjernerystelse

Da tok det ikke lange tiden før han pådro seg en hjernerystelse etter et sammenstøt med en lagkamerat på trening.

Det ga ham en ny pause. Sommeren og høsten har absolutt gitt Øverby utfordringer, og en av disse var å holde vekta nede.

– Jeg legger på meg bare jeg ser en sjokolade, sier håndballprofilen med en matchvekt på 105-106 kilo.

Les også: Slik spilles håndball-EM

En plan

Men med et strikt matregime, klarte Øverby å holde seg der han skulle selv om det ble mange uker på sofaen og legekrav om å holde pulsen under 100 slag i minuttet i over en måned.

På det meste har han vært oppe i 130 kilo da han som unggutt flyttet til Bækkelaget.

Myrhol-erstatter

Myrhols tarmsykdom har gjort ham uaktuell for EM. Dermed ligger det an til at Øverby og Magnus Gullerud får ta mye av Myrhols plass.

Før Øverby betyr det også trolig spill i angrep. Han har utelukkende vært forsvarer for Norge fram til nå.

– Jeg hadde bare spilt i forsvar også på trening med landslaget. Så det var mange systemer (i angrep) å lære seg på kort tid, sier Øverby.

Håndball-EM spilles i tre land, Norge, Sverige og Østerrike. De første kampene i Trondheim spilles torsdag, mens Norge åpner mot Bosnia-Hercegovina fredag kveld. (NTB)

Mer fra Dagsavisen