Sport

Vegard Hansen: – VIF en opplagt medaljekandidat

Vegard Hansen ble imponert over Vålerengas offensive kvaliteter i serieåpningen. – Ja, de vil kjempe med Molde og Rosenborg om medaljene, sier Mjøndalens trener til Dagsavisen.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga skapte et tosifret antall målsjanser mot Mjøndalen lørdag kveld, og Mjøndalen var klar over alt som kom.

– Vålerenga er egentlig ganske forutsigbare, vi visste hva som ville komme. Men en ting er å vite det, noe annet å gjøre noe med det. Og det slet vi tungt med, sier Vegard Hansen, som syntes særlig Chidera Ejuke skapte mye trøbbel.

Han synes Vålerengas offensive kvaliteter er sterkere enn i fjor. Og han tror flere lag enn Mjøndalen vil slite på Intility Arena.

– Dette er også ganske logisk. Vålerenga har et budsjett vi bare kan drømme om, men det gjelder jo å sette sammen de riktige spillerne. Og nå har de flere strenger å spille på. Det var bare synd de fikk det andre målet før vår sluttspurt. Vi klarte i hvert fall å skape sjanser mot dem i sluttfasen, sier han.

– Du karakteriserer dem som en medaljekandidat?

– Ja, jeg kan ikke se at VIF skal være særlig dårligere enn Molde og Rosenborg, sier han.

Deila takket Klanen

VIF-trener Ronny Deila lover mer moro fra årets VIF-lag, og underholdning er en del av strategien for å fylle opp Intility Arena.

– De som kom lørdag skapte en fantastisk ramme, og jeg vil håpe de fleste ønsker å komme igjen. Vi skal gjøre vårt med å dominere kamper og skape målsjanser og trøkk. Da skal vi få opp temperaturen i Oslo igjen, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Lørdag kveld ba han spillerne sine nyte seieren før de samles igjen mandag med fokus på to vanskelige bortekamper, først mot Kristiansund søndag om en uke, deretter Molde i en framskutt kamp bare tre dager senere på Aker stadion.

Han tar til seg Vegard Hansens budskap om at VIF skal være en medaljekandidat.

– Det ønsker vi jo selv også, og vi vet vi har kvalitetene til det, sier Deila, som var imponert over mange lørdag, i sluttfasen også keeper Adam Larsen Kwarasey, som har hatt noen svake opptredener i noen treningskamper. Lørdag var han hundre prosent skjerpet.

Men nå har Vålerenga åtte kamper på rad uten tap, og det mener han gjør noe med et lag.

Ble snytt for straffespark

– Selv om det har vært sju treningskamper, har det vært mot kvalifisert motstand. Det er denne stabiliteten vi jobber med for å få til, sier Deila, som bare var misfornøyd med en ting lørdag kveld: Dommeren.

– Det er jo ille at han gir gult kort til Deyvor Vega når han helt klart blir felt innenfor 16-meteren og skulle hatt straffe. Og han slår ikke ned på at Ejuke blir tatt ulovlig gang etter gang. Skuffende, men enda godt at det ikke ble avgjørende, sier Deila.

Også Mjøndalen mente seg snytt for straffe, men det brød ikke Vegard Hansen seg så mye om.

– Vi tapte for et mye bedre fotballag. Det må vi bare innse, avslutter han.

Mer fra Dagsavisen