Martin Johnsrud Sundby trodde han ville sprekke etter den harde åpningen. FOTO: TERJE PEDERSEN/NTB SCANPIX

– Var sikker på at jeg skulle sprekke

Etter den suverene seieren i verdenscupåpningen er landslagssjef Vidar Løfshus full av lovord om Martin Johnsrud Sundby.

– Det meste er sagt og skrevet om Martin. Jeg støtter meg til det gutta på laget sier, og det er at han er en maskin. Han har utrolig fokus på detaljer, og en annen ting er å ta tak i det og jobbe med det og bli bedre. Han er helt eksepsjonell, sier Løfshus.

I går smalt Sundby til fra start og ledet med 40 sekunder allerede etter fire kilometer. Han hadde økt med nesten 30 sekunder mot alle andre.

– Hva tenkte du da?

– At jeg hadde åpnet altfor hardt. Det var en altfor hard åpning som jeg fikk smake mot slutten. Etter 7,5 kilometer var jeg nesten sikker på at jeg kom til å sprekke som en ballong. Så jeg måtte roe meg ned for i det hele tatt å komme meg igjennom. Men jeg klarte å ta meg sammen, og etter fire runder skjønte jeg at jeg hadde kontroll. Jeg kunne ikke tape ett minutt på fem kilometer, sier Sundby.

– Jeg gikk ut som om jeg hadde ti løver i hælene ut fra start, og det var også planen, sa Sundby.

Mot slutten sikret han seieren. I mål var avstanden 44,7 sekunder ned til annenmann Petter Northug. Niklas Dyrhaug hadde beste etappetid.

Det rokker ikke ved Sundby strålende sesonginnledning.

– Det er blitt mange tøffe økter den uka her, og nå må jeg bare hjem og roe ned etter disse distansene, gå rolige turer på ski og forsøke å få overskudd igjen. (NTB)