Nyheter

Var ønsket av Club Brugge – nå skal han hjelpe Skeid

Skeid terminerer kontrakten med Abelsen, og henter inn midtbanespiller med eliteserieerfaring.

Det har blitt noen utskiftninger i Skeid denne sommeren. Det siste er at Skeid terminerer kontrakten med Mathias Dahl Abelsen, og henter inn Charles Ezeh på lån fra Lillestrøm. Det bekrefter trener Tom Nordlie overfor Dagsavisen fredag ettermiddag.

– I 2017 hadde han ti kamper for Lillestrøm, og var såpass god at Club Brugge ønsket å kjøpe han, men så gikk det litt tråere får han under (Arne) Erlandsen, og han gikk på lån til Strømmen hvor han gjorde det bra, sier Tom Nordlie om den 21 år gamle nyervervelsen.

Ezeh kommer senest fra et låneopphold i HamKam der han har fått 11 kamper i år. I fjor var han på utlån hos Strømmen, der han gjorde sine saker godt i ti kamper. Han har også 26 kamper for Lillestrøms A-lag (18 i eliteserien). Nordlie er godt fornøyd med å få på plass den høyreiste midtbanespilleren.

– Det er bra for troppen. Med skader og det som har vært så stiller vi egentlig den samme elleveren som i fjor. Ezeh hadde vi lyst på også før sesongen, og jeg håper jeg kan få noe ut av han.

Podcast: Hvem står i fare for å rykke ned i Oslo-fotballen? Ekspert Haakon F. Thon tenker høyt

Vesentlig høydeforskjell

Med Abelsen ut og Ezeh inn har også Nordlie skaffet seg noen flere centimeter. Abelsen står oppført med 169 cm, mens Ezeh er hele 195 cm. Det tror Nordlie er en fordel.

– Mot slutten av kampene er det bedre å kunne sette inn en på 1,95 i stedet for en på 1,70, sier han.

I tillegg til Ezeh, har Skeid også hentet 17 år gamle Oscar Opsahl fra Vålerenga, samt Tobias Hestnes fra college i USA, og Erik Tobias Sandberg, også han fra Lillestrøm. Av de fire nye er det kun Hestnes som er hentet på permanant kontrakt. Nordlie håper å få han klar til lørdagens kamp mot Aalesund.

– Det tar litt tid med papirarbeidet, så han er usikker til i morga, men jeg håper han blir klar, sier Nordlie.

Godt samarbeidsklima

Nordlie skryter av Lillestrøms sportssjef Simon Mesfin, og måten forhandlingene har gått, både med Ezeh og Sandberg.

– Jeg må skryte av Mesfin, og jeg er veldig glad for samarbeidsklimaet ved de to overgangene. Det blir spennende å se hva de kan bidra med, sier Nordlie.

Litt av grunnen til at det nå kommer fire nye inn for Skeid er at backen Jonas Bergersen er ute hele sesongen, med en skade i ankelen som må opereres. Midtstopper Mats Andersen sliter med en tå, og er også usikker resten av sesongen. Samtidig har midtbanespilleren Sander Flåte lagt opp, og nå til slutt terminerte de kontrakten med Abelsen.

– Fire inn, og fire ut. Vi har Stian Pettersen ute fremdeles også, men han begynner å komme seg, sier Nordlie.

Mer fra Dagsavisen