Vant etter fikst hælspark

(Watford - Tottenham 1-2). Watford gjorde det vanskelig for seg selv da Nathan Aké ble utvist etter 63 minutter. Tottenham utnyttet overtallet og vant 2-1 etter et hælspark fra Son Heung-min to minutter før slutt.

Av Odd-Sølve Grannes

Watford kom fra fem strake kamper uten tap med fire seire og en uavgjort. Hjemme mot Spurs var «The Hornets» sugne på enda flere poeng, noe som ville ført dem for alvor inn i kampen om mesterligaplass. Tottenham kom fra to strake seier og lå på fjerdeplass foran runden. Mandag tok rekken uten tap slutt med små marginer.

– Jeg synes det er synd fordi vi hadde muligheten til å spille uavgjort og måten vi tapte på er smertefull, men jeg er veldig stolt over spillerne mine. Det kjempet mye og har en utrolig sjel, sa Watford-manager Quique Flores.

Begge managerne valgte å gjøre noen endringer i startoppstillingen etter sin forrige kamp for to dager siden på Boxing Day. Fra start av skulle muligens Flores ønsket at han gjorde flere bytter.

Stor tabbe

17 minutter ut i kampen havnet midtstopper Craig Cathcart i villrede. 26-åringen gikk tom for pasningsalternativer og Dele Alli vant ballen ved midtstreken. Harry Kane plukket den opp og sendte Erik Lamela igjennom. Argentineren avsluttet mellom beina på forsvarer Miguel Britos og til side for målvakt Heurelho Gomes.

– Banens tilstand gjorde det vanskelig å spille slik vi vanligvis gjør, men vi viste modenhet. Vi må være stolte over spillerne. Det var et godt forsøk etter å ha spilt for 48 timer siden, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino.

En nøkkel til Watfords gode form har vært den tidligere Watford-spissen Odion Ighalo. Da nigerianeren stanget inn 1-1 fire minutter før pause etter et innlegg fra spissmakker Troy Deeney, ble det Ighalos 14 scoring for sesongen. I sju kamper på rad har angriperen scoret.

Utvisning

Etter pausen tok temperaturen seg opp på Vicarage Road. Aké stemplet Lamela på kneet. Dommer Anthony Taylor viste ingen nåde og viste ut den unge nederlenderen med litt under en halvtime igjen. Like etter utvisningen pådro også de to spissene Deeney og Ighalo seg gule kort i frustrasjon.

– Jeg hadde en fantastisk utsikt til hendelsen, men jeg liker ikke å kritisere dommerens prestasjoner, sa Flores.

Tottenham klarte lenge ikke å utnytte overtallet mot Watford den siste halvtimen. Vertene opptrådte svært smart. Laget var solide defensivt og roet ned tempoet med en gang anledningen bød seg.

Tre minutter før slutt var Ben Watson svært nære ved å lage 2-1, men mållinjeteknologien fortalte at ballen med noen få centimeter ikke hadde vært inne.

– Skillet mellom å vinne og tape er veldig liten. Mållinjeteknologien i England virker åpenbart, så det var definitivt ikke mål, sa Flores.

I stedet gikk Tottenham opp og laget 2-1. Gomes bokset et innlegg fra Trippier ut til høyrebacken igjen. Da engelskmannen prøvde seg på nytt, hælsparket innbytter Son ballen i mål og avgjorde kampen. Sørkoreaneren skulle kanskje blitt avvinket for offside Dermed vil Spurs fortsatt holde fjerdeplassen i Premier League.

– Denne seieren er veldig viktig for oss. Vi jobbet veldig hardt for å vinne og er glade for det siden Watford er et vanskelig lag som slo Liverpool nylig, sa Pochettino. (©NTB)