Sport

Valgte Skeid foran Fredrikstad og HamKam

Skeid har vunnet kampen om en ny back den siste uka før comebacket i 1. divisjon.

NORDRE ÅSEN (Dagsavisen): Uka før seriestart i 1. divisjon, har Skeid hanket inn en ny høyreback, som også er en gammel kjenning av klubben.

Ahmed El Amrani (27) var aktuell for både Fredrikstad i 2. divisjon og HamKam i 1. divisjon, men valget falt til slutt på Skeid.

Les også: Skeid ønsker som VIF, å få tomt gratis

Høgmo-kontakt

I forrige uke var han på plass.

– Det startet egentlig med at Per-Mathias Høgmo kontaktet meg om spill i FFK. Jeg var der på trening. Men så kom både HamKam og Skeid på banen, og da måtte jeg revurdere. Jeg er jo gammel Oslo-gutt og har vært i Skeid før, sier El Amrani til Dagsavisen.

Der var han sist i 2012 og spilte fire kamper for A-laget før ferden gikk videre. Før det spilte han juniorfotball i Lyn.

Han var innom i Skeids treningskamper i helgen mot Strømmen (3-0 seier) og Lyn (2-3 tap). I den siste startet de som ikke spilte mot Strømmen.

I Lyn og VIF

Backen har spilt også i Lyn og Vålerenga, deretter ble det Ljungskile og Stabæk i 2017 der han spilte ti kamper for A-laget.

Fjoråret ble tilbragt i finske FC Honka.

– Jeg kjente jo Morten Berre fra tida i Vålerenga og med Tom Nordlie som trener, ser jeg på dette som et veldig spennende prosjekt, ser El Amrani.

– Vi trengte en spiller som har spilt på dette nivået før og som har litt rutine. Og vi får en spiller som både kan spille back og kant. Da kan vi kjøre andre litt høyere i banen, sier Tom Nordlie til Dagsavisen.

Gjør comeback

Og fortsetter:

– Vi prøvde å få ham hit for to år siden, men da gikk han til Stabæk og fikk ti kamper der før han ble skadet i lysken. Så gikk han til Ljungskile i Sverige og var bra der, sier Tom Nordlie som bekrefter at han var klubbløs etter fjorårssesongen, men har vært ønsket av flere klubber i Norge.

– Da vant vi i hvert fall den kampen mot Fredrikstad, HamKam og Kongsvinger, sier Tom Nordlie, som understreker at det ikke er noen dyr løsning, men er muliggjort ved at det rører seg litt rundt Skeid nå.

– Det ble til slutt et enkelt valg for meg, sier El Amrani, som også har spilt to sesonger for Fyllingsdalen i Bergen i sin etterhvert lange karriere.

Skeid serieåpner mot nettopp HamKam på Nordre Åsen kommende søndag. Det er første gang på ti år Skeid spiller på nest øverste nivå, i OBOS-ligaen (1. divisjon.). Også KFUM rykket opp fra Skeids avdeling slik at det er to Oslolag i årets 1. divisjon.

Les også: Skeid får godkjent sin nye bane med nytt navn

Mer fra Dagsavisen