Fotball

Valgstrid på landslaget

LANDSLAGET: Dagens valg går ikke upåaktet hen i landslagstroppen. Det er et hett tema, men visstnok er det ingen som følger sjefen Drillos valg.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): - Landslaget representerer tverrsnittet av befolkningen. Noen er veldig interessert i politikk og valget, mens andre er mindre interessert, sier Drillo-assistent Ola By Rise til Dagsavisen.

- Jeg ser at spillerne følger partilederdebattene og valgnyhetene, fortsetter han.

Men han har ikke oppdaget i de diskusjonene som har vært at noen følger landslagssjefen, Egil Drillo Olsen, og sier de skal stemme Rødt.

- Det er flott at de er opptatt av politikk, men jeg vil ikke anbefale spillerne å ha valgvake, sier han.

For valget er i dag. Den viktige landskampen mot Sveits er i morgen, og da er søvn viktigere enn å følge med på valgresultatene som tikker inn ut over natta.

Tvekamp

Spesielt på ett av rommene på Hotel Bristol er valgtemperaturen høy. For Tom Høgli og Ruben Yttergård Jenssen bor på samme rom.

- Vi diskuterer politikk hver eneste dag, sier Tom Høgli til Dagsavisen.

- Fordi vi står på hver vår fløy. Og jeg tilhører venstresida, forteller han videre.

- Som det passer seg for en venstreback?

- Ja, ler han.

OL-diskusjon

Også diskusjonen om OL har høy temperatur.

- Jeg merker det spesielt på tromsøværingene, forteller troppens desidert eldste spiller, Frode Johnsen, til Dagsavisen.

- OL er de veldig opptatt av, fortsetter han.

- Ja, vi er opptatt av OL. Men jeg er ikke imot et OL i Norge. Det jeg er forundret over er det idrettspolitiske spillet rundt OL. Hele prosessen. Der synes jeg ikke at det har vært fair play, sier Tom Høgli og tenker naturligvis på måten Tromsø ble avspist på da de ville søke.

For OL

Ola By Rise har også OL i tankene.

- Jeg er positiv til et OL, men selvsagt blir det alltid en diskusjon om økonomien i det også. Men et OL er en begivenhet jeg tror vil gi en stor entusiasme. Jeg synes imidlertid at hele landet skulle stemt over dette siden det er et nasjonalt anliggende, mener han.

Over til Sveits

Drillo brukte imidlertid ikke tida i går til å snakke om valget eller Rødts muligheter i Oslo. For ham handlet det om kampen i morgen - mot Sveits.

- Jeg har sett kampen mellom Sveits og Island, begynner han.

- Sveits var best, ja, Sveits var veldig mye bedre lenge. Men i siste halvdel av andre omgang så de rystet ut. Etter å ha ledet 4-1 fikk de virkelig skjelven på 4-3. Og det utligningsmålet som kom på overtid, er et mål man bare får en gang i livet, sier han.

Han varsler at det kan bli visse endringer i forhold til kampen mot Kypros fredag.

- Kanskje bytter jeg en, to eller tre spillere. Men inngangen til kampen blir ganske lik. Det handler om soneforsvar og et framoverretta spill. Jeg vil ikke ha så mange pasninger på egen banehalvdel som vi hadde mot Kypros. Det ødelegger for initiativene framover, mener han.

- Men ellers vil endringene i måten å spille på, skje på detaljnivå.

Analysen

Ola By Rise har - bortsett fra å observere valginteressen - brukt timer til å analysere Kypros-kampen.

- Den viser at den bakre firer kommer godt fra det, forteller han.

- Så har vi sett på plusser og minuser hos hver enkelt spiller. Det viser seg at ingen står fram som den klart beste spilleren.

Nå er hodebryet om hvem han skal velge som spiss. For han var ikke helt fornøyd med Moa som han mener slet med å komme i posisjoner. Da står valget mellom han, Alexander Søderlund, Joshua King og Marcus Pedersen.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Norges gruppe

Det gjenstår tre runder i Norges VM-kvalifiseringsgruppe i fotball:

Spilles morgen: Norge-Sveits, Kypros-Slovenia, Island-Albania.

Spilles fredag 11/10: Slovenia-Norge, Albania-Sveits, Island-Kypros.

Spilles tirsdag 15/10: Norge-Island, Sveits-Slovenia, Kypros-Albania.

Mer fra Dagsavisen