Sport

Valgets kval for Osame

Osame Sahraoui har tatt Eliteserien med storm denne sesongen. Først som kant, men også som indreløper. Mot Sandefjord spilte han begge deler, og sånn kommer det trolig til å fortsette en god stund fremover.

For trener Dag Eilev Fagermo var det å skape en mer dynamisk midtbane, som kunne bidra med flere offensive bidrag en av de viktigste oppgavene han tok på seg da han fikk VIF-jobben.

Inntoget til Henrik Bjørdal skal ha en stor del av æren for det, men samtidig er det også noe av det du får ved å bruke Osame Sahraoui som indreløper i stedet for på kant. Med sine dribleferdigheter og fart, kan han ta med seg ballen gjennom ledd og skape ubalanse.

– Jeg hadde ikke trodd at unggutta som Christian Borchgrevink, Kristoffer Klaesson eller Osame skulle ta så store steg så fort. Det er mye av grunnen til at vi er der vi er på tabellen, og det er veldig gledelig, sier Dag Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Les også: Ros for lynrask reaksjon mot Camaras rasismeangrep

Læremester Fagermo

Både Sahraoui og Bjørdal har en direkte spillestil, og med deres løpskapasitet, er det en mer offensiv konstellasjon enn med Fredrik Oldrup Jensen og Magnus Lekven inne for å balansere. Mot Sandefjord var det Herolind Shala som kom inn for å balansere midtbanen, etter at Osame Sahraoui hadde spilt indreløper de første 45 minuttene.

– Osame er god i begge posisjonene, men mot Sandefjord funket det ikke helt som indreløper den siste halvdelen av første omgang. Da ville jeg ha inn en med Shalas kvaliteter på midtbanen, noe som gjorde at vi satte Osame ut på kanten. Da ble vi bedre, forteller Fagermo.

Til tross for at Sahraoui bare er 164 centimeter på strømpelesten, og veier 53 kilo mener Fagermo han har alt som skal til for å bli en strålende indreløper.

– Han er veldig sterk til å veie så lite, og har en voldsom frekvens i beina, så han løser egentlig den defensive biten av indreløperrollen veldig godt. Det er mer det at han må skjønne at det ikke går an å drible 25 mann som indreløper, så han må jobbe med å forbedre valgene sine. Men han blir bedre og bedre på det, og gutten er kjempegøy å jobbe sammen med. Han er smart og har et strålende potensial, sier Fagermo.

Les også: Kjartansson gir fra seg straffeansvaret etter nok en straffemiss (+)

Vil bli mer målfarlig

Hverken han eller Sahraoui selv har bestemt seg for hva som er ungguttens beste posisjon.

– Det som passer meg best er at jeg spiller. Så lenge jeg spiller er det ikke så farlig om jeg spiller indreløper eller kant for min del, sier Sahraoui og fortsetter:

– Det å spille indreløper er mer krevende, både fysisk og teknisk føler jeg. Du må inn og ut av ledd og sideforskyve veldig mye, men det er en rolle jeg har jobbet veldig mye med, så det ser stadig bedre ut, sier Sahraoui.

De fleste målpoengene har kommet som en del av fronttrioen til nå, men mot Sandefjord chippet han igjennom indreløperkollega Henrik Bjørdal som headet ballen på tvers før Vidar Örn Kjartanssons 1-0-scoring.

– Når jeg spiller på kanten blir jeg farligere foran mål, og bidrar med flere målpoeng for laget. Samtidig jobber jeg også med å forbedre den delen av spillet mitt som indreløper, slik at jeg kommer meg mer inn i boksen og til skuddmuligheter utenfor 16-meteren, forteller Sahraoui og fortsetter:

– Vi trener mye på ettouch-spill og den type kombinasjoner på trening, som gjør at det blir lettere for oss å gjennomføre det i kamp. Da jeg så løpet fra Bjørdal tenkte jeg bare at hvis jeg får chippet den ballen igjennom til han så blir det mål, og for meg er det like viktig å bidra på den måten som om jeg selv får målpoengene, forteller Sahraoui.

Les også: Vålerenga viste fram nøkkelen til suksess borte mot Sandefjord (+)

Mer fra Dagsavisen