Sport

– Valget var enkelt

Torsdag kveld starter semifinalene i ishockey. Vålerenga valgte Frisk Asker som motstander uten å blunke.

JORDAL: Vålerenga skal ut i semifinale mot Frisk Asker i kveld. Kampen i Furuset Forum er den første i en serie på best av sju. Frisk Asker kommer fra sju kvartfinalekamper mot Lillehammer, den siste borte der Frisk vant 1–2 tirsdag. Vålerenga nøyde seg med fem matcher mot Manglerud Star.

Vålerengas kaptein, Tobias Lindström, mener valget av motstander ikke var noe å lure på.

Slik spilles semifinalene i hockeysluttspillet

– Enkelt

– Nei, det var vel enkelt? Vi har vært gode mot dem hele sesongen. Det var det dårligste laget blant dem som er igjen i semifinalen. Om valget om hvem vi skal møte står mellom Frisk og Stavanger, så velger vi Frisk alle dager i uken, sier han til Dagsavisen.

Dermed blir det også en noe kortere reisevei, enn om ferden hadde gått til Stavanger.

– Det er klart at det spiller også litt inn, slår VIFs kaptein og poengkonge fast.

Vålerenga er favoritter, men Lindström er klar på at sluttspill er sluttspill.

– Det kommer til å bli ordentlig sluttspillhockey. De ga Lillehammer skikkelig motstand over sju kamper og slo dem der oppe.

Les også: Bli med på innsiden av nye Jordal Amfi (DA+)

Slappe av

Vålerengas ferd mot semifinalen har vært kortere enn Frisks. Der hvor laget fra Asker måtte ut i sju kamper mot Lillehammer, kunne Vålerenga nøye seg med fem mot Manglerud Star. Og de hviledagene, de har vært kjærkomne etter en lang grunnserie.

– Det er klart det har vært skjønt å få hvile litt og slappe av. Vi skal forsøke å dra nytte av det. Men det kan være en liten fordel for dem også, sier han om Asker som altså spilte senest tirsdag.

– De er i gang og inne i det. Men i en lang serie så gjelder det at vi bryter ned dem og det kan vi gjøre nå når de har spilt sju matcher, mens vi fikk en ganske behagelig reise med fem matcher mot Manglerud, fortsetter han.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Flere ganger

Vålerenga har hatt godt tak på Frisk og vunnet alle møtene denne sesongen. Og de møtes altså igjen i kveld 19.30.

– Vi har møtt dem ganske mange ganger i sluttspillet de siste årene og de har tøffe spillere som Bastiansen og Ødegaard, som vet hva som kreves. Så dette kan bli artig, legger han til. Eller kul, som han selv sier det.

Med utsettelse av Nye Jordal, er det fortsatt Furuset Forum som er hjemmebane.

– Vi håper det kommer bra med folk, så skal vi sørge for å slå Frisk, avslutter han med et smil.

Mer fra Dagsavisen