Sport

Vålerengas utsatte mesterligakamp blir ikke spilt i år

Vålerengas utsatte hjemmekamp mot Brøndby i mesterligaen blir neppe spilt før i februar, hvis den i det hele tatt blir spilt.

Vålerenga skulle møtt Brøndby i den første kampen i 16-dels-finalen torsdag, men det europeiske fotballforbundet (UEFA) besluttet å avlyse den på grunn av koronasmitte i den danske troppen.

Nå blir derfor Brøndbys hjemmekamp spilt førstkommende onsdag, mens det er uvisst hva som skjer med Vålerengas hjemmekamp.

Les Aperopet: «Livet leker som Vålerenga-supporter om dagen»

To alternativer

– Det er antagelig to alternativer. UEFA har satt opp en reservedato 14. februar. Og de kan gi Vålerenga seieren hvis de mener Brøndby kunne stilt opp i Oslo med en tropp med spillere som ikke skulle i karantene, sier markedssjef for VIF Damer, Jens August Dalsegg til Dagsavisen.

Brøndby visste at de hadde en smittet spiller i troppen før avreise onsdag og tok kontakt med UEFA dagen før  for å få utsatt kampen før de reiste til Oslo.

Men Brøndby fikk beskjed om å reise og møte opp til kamp. Dermed reiste spillerne i eget charterfly onsdag morgen og trente på Intility onsdag ettermiddag. Før UEFA slo kontra og avlyste kampen samme dag den skulle vært spilt, noe som irriterte Brøndbys ledelse kraftig.

Les også: Koronasmitte avlyste Vålerengas mesterligakamp – motstanderen dro motvillig til Oslo

Spitse har reist

For Vålerenga blir det utfordrende med hjemmekampen i februar, da har kaptein Sherida Spitse byttet klubb til Ajax. Og det må legges opp til kamp på Intility i februar på et tidspunkt arenaen kan være vinterstengt.

Men Dalsegg sier det er uaktuelt å spille kampen i Oslo før nyttår.

Det er viktig for Vålerengas mange internasjonale spillere som har bestilt hjemreise til julefeiring.

I UEFA får Dagsavisen svar om at saken er til behandling og antagelig avgjøres foran onsdagens kamp i Danmark.

I stedet for kamp torsdag gjennomførte VIF-jentene trening for å forberede søndagens cupfinale mot LSK Kvinner på Ullevaal stadion med avspark klokka 15.30.

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Mer fra Dagsavisen