Vålerengas publikumstall sank med fem prosent

Vålerenga fikk en nedgang i tilskuertallene på fem prosent. Nedgangen for Rosenborg og Brann var enda større.

 

Vålerenga havnet på et snitt i år på 9.173 på Intility Arena og havnet «som vanlig» på 3. plass på tilskuertabellen bak Rosenborg (16.424) og Brann (10.431).

– Ser vi bort fra en tidlig seriestart med ekstremvær, samt ikke minst at vi hadde en åpningskamp med nytt stadion i fjor høst som er med i sammenlikningsgrunnlaget – så hadde vi som en av få klubber en pen liten oppgang i 2018, skriver VIF-sjef Erik Espeseth i en epost  til Dagsavisen.

Sesongens best besøkte VIF-kamp var seriekampen mot Rosenborg 16. september (tap 2-3). Da var det 14.740 tilskuere på Valle.

Les også: Byrådet vil vurdere ekstra bevilgning til Skeid (Dagsavisen+)

Tilbake for topplagene

Laget endte på 6. plass (som budsjettert), men klarte aldri å fylle den nye arenaen.

Totalt gikk Eliteserien tilbake med 12 prosent, og alle de fire publikumslagene RBK, Brann, VIF og Molde hadde tilbakegang. VIF hadde den prosentvis minste tilbakegangen.

– Vi er naturlig nok ikke fornøyd med nedgang, men samtidig må vi glede oss over at så mange kommer på kamp hver eneste helg. Fotballen er den klart største publikumsidretten, og vi er privilegerte som har så mange som kommer og ser på, sier administrerende direktør i Norsk Toppfotball, Leif Øverland, til NTB.

Seks av lagene i Eliteserien noterte seg for publikumsøkning i 2018. Det var Ranheim, Bodø/Glimt, Start, Kristiansund, Sarpsborg 08 og Tromsø.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Vekst i 1. divisjon

1. divisjon (OBOS-ligaen) leverte en kjempesesong og hadde en samlet økning på 19 prosent fra 2017-sesongen.

Her var Viking lokomotivet, som sikret opprykket foran over 15.000 tilskuere i siste runde.

Både VIF og Norsk Toppfotball mener den iskalde starten tidlig i mars i år påvirket oppslutningen sterkt.