Kjetil Rekdal og Morten Tandberg på fredagens pressekonferanse. FOTO: REIDAR SOLLIE

Vålerengas medaljeplan

ULLEVAAL STADION: Vålerenga har nesten alle detaljer på plass for 2015-sesongen. Etter første møte skjønte klubben at Morten Tandberg var riktig mann som Kjetil Rekdals assistent.

At Kjetil Rekdal fortsetter i Oslo-klubben ut 2018 forteller en ting: Her skal det satses.

Fredag ble tidligere Bærum-trener Morten Tandberg presentert som hans nye høyre hånd i trenerapparatet.

-  Vi snakket spillestil og arbeidsfordeling på det første møtet, og da det stemte var det bare å kjøre på. Her har jeg lyst å både bidra og utvikle meg, sier Morten Tandberg til Dagsavisen. Han var et overtidsmål unna å lede Bærum til kvalifiseringsspill mot Brann. Han ledet et av norsk toppfotballs største overraskelser denne sesongen.
Men nå er han klar for større oppgaver.

- Jeg har trent samtlige årsklasser i Bærum fra 13 år og oppover. De siste fem årene har jeg jobbet med A-laget, sier mannen som blir regnet som et av landets største trenertalenter.

Nå skal han jobbe med Kjetil Rekdal, en mann han stort sett bare har lest om.

– Vi er svært glade for å ha landet avtalen med Kjetil Rekdal. Vi har hele veien ønsket at Kjetil skal fortsette det arbeidet som er påbegynt, sa styreleder i Vålerenga, Thomas Baardseng.
– Jeg føler på ingen måte at vi er ferdig med dette prosjektet vi nettopp har startet. Med 11.-plass i 2013 og 6.-plass i 2014 må naturligvis lista legges enda høyere i 2015, sa Kjetil Rekdal.

Wæhler tilbake

I tillegg til å presentere trenerkabalen, fortalte Vålerenga at Kjetil Wæhler og Jonatan Tollås Nation har skrevet under for de blåkledde. 38 år gamle Wæhler har signert for ett år, mens 14 år yngre Tollås Nation har skrevet under på en treårskontrakt.

- Dette har vært klart i en måned og det var egentlig bare Vålerenga som var aktuell for meg, sier Kjetil Wæhler til Dagsavisen. Etter seks sesongen i dansk og svensk fotball, gleder han seg til å komme hjem.

- Jeg kjenner Kjetil Rekdals vinnerskalle, og jeg vil bidra til at VIF vinner noe igjen, sier Wæhler, som har både serie- og cupgull med klubben.

- Vålerenga skal være der oppe. Og med disse spillerne skal det være mulig, mener han.

Trøim redder økonomien

Vidar Örn Kjartansson og Ghayas Zahid har forlenget sine kontrakter med Vålerenga. De to har bundet seg til klubben i henholdsvis fire og tre og et halvt år.
- Jeg vil vinne titler i norsk fotball, og Vålerenga er klubben å gjøre det med, sier Vidar Örn Kjartansson, årets toppscorer i eliteserien.

Det er investor Tor Olav Trøim som redder Vålerenga økonomisk. Supporterne har samlet inn 3,5 millioner, Trøim bidrar med det samme i innsamlingsaksjonen. - Men 2015 blir fortsatt et økonomisk krevende år for oss, sier VIFs daglige leder, Stig-Ove Sandnes.

- Med dette mannskapet skal vi ha ambisjon om å bli topp tre neste år. Og vi må tørre å si det, sier VIF-kaptein Christian Grindheim, som fortsetter i rollen neste år.

Allerede nå har Vålerenga spikret både treningskamper og treningsleirer foran neste sesong som har serieåpning 2. påskedag.