Sport

Vålerengas matchball: – Vet det blir tøft

Tirsdag kveld kan Vålerenga avgjøre kampen om seriegullet i eliteserien i ishockey. Stavanger Oilers står på motsatt halvdel. Roy Johansen og co. har vært mye på reise for sikre det edleste metallet.

Hjemme mot Stavanger kan Vålerenga sikre seriegullet, mot Stavanger Oilers det dominerende laget de siste årene. Det er i så fall for første gang siden 2013/14-sesongen seriegullet går til Oslo-laget.

Vålerenga vant 4–0 borte mot Manglerud søndag. Nå venter altså matchball mot rivalen Stavanger Oilers.

Men det betyr ikke så mye at det er nettopp Oilers, mener VIF-trener Roy Johansen.

– Nei, vi vet at det blir en tøff match og det har vært jevne kamper mot Oilers, ja, alle sammen denne sesongen har vært jevne. Men nå har vi matchball hjemme, sier Johansen.

Les også: Han skal hjelpe Vålerenga til edelt metall (DA+)

Leder serien

Vålerenga leder med fire poeng på Storhamar og har tre matcher igjen, Storhamar har to. Med seier i kveld vil altså Vålerenga lede med sju poeng og kun to kamper igjen å spille av serien denne sesongen.

Hjemme

– Betyr det noe at det kan bli seriegull hjemme?

– Vi kan ta det på bortebane også, vi, men det er bedre å vinne hjemme nå. Jo tidligere vi kan avgjøre, jo bedre. Vi har tre matchballer og tar mer enn gjerne den første, sier Johansen om møtet med Stavanger Oilers hjemme i Furuset Forum.

Furuset Forum er et midlertidig hjem riktignok. Men nye Jordal ser ikke ut til å bli klar før sommeren 2020. Roy Johansen mener et seriegull vil bety mye for klubben.

Les også: Gliset som sier VIF-gull (DA+)

Sluttspillet

– Ja, det vil bety at vi forhåpentligvis får en bra vei gjennom sluttspillet og et gull vil bety mye for en klubb som har hatt mye motgang. Vi har hatt en nomadetilværelse mellom ungdomshallen på Jordal og Furuset Forum og det har vært tøffe økonomiske utfordringer. Et seriegull vil bety mye for alle i klubben på alle nivåer og på alle områder, mener Roy Johansen som kan rapportere om en så godt som fulltallig stall. bare Morten Ask sliter litt med ryggen.

Med seieren søndag vippet dessuten også Vålerenga 100-poengsgrensen i årets seriespill, melder NTB.

Les også: – Det blir et bikkjeslagsmål (DA+)

Mer fra Dagsavisen