Sport

Vålerengas mål om Europa

Skal Vålerenga ut i Europa neste år kreves seier i cupen. Da må Rosenborg slås på Lerkendal. Igjen.

Onsdag kveld skal laget prøve å gjenta det de klarte i fjor. Å slå Rosenborg i kvartfinale på Lerkendal.

Cupen er det eneste Vålerenga kan vinne i år. Og da skjønner man hva som ligger i potten i onsdagens kamp.

Les også: Nå er Vålerenga beste hockeylag i Norge

Topp fire i serien

Og har man ambisjoner om Europa-spill der gullgruven Europaligaen er innen rekkevidde, må man vinne cupfinalen hvis man ikke blir topp tre i serien.

– Ja, og skulle vi vinne cupen ville det være en vanvittig prestasjon. Så kan man bli kanskje topp fire i serien, sier Ronny Deila, som i teorien også har det innen rekkevidde selv etter tap i de to siste kampene (2-3 for Rosenborg og Odd).

Skulle samme lag vinne serie og cup (som bare Rosenborg eller Haugesund kan klare) er det nummer to, tre og fire i Eliteserien som får sjansen i Europa neste år.

For deg med ♥ for Oslo: Sjekk våre Oslo-sider her!

En dag kortere hvile

– Det er en fin gulrot, men nå konsentrerer vi oss om Rosenborg. Vi mener vi var vel så gode som dem her for halvannen uke siden og det skal være en fordel for oss at de har en dag kortere hvile enn oss. Det blir en helt åpen kamp, sier Deila til Dagsavisen.

I fjor stoppet cupeventyret hjemme på Intility der Sarpsborg 08 ble for sterke. På Lerkendal var det Henrik Kjelsrud Johansen (nå Brann) som ble matchvinner i fjor.

– Toppnivået vårt er høyt nok til å slå alle lag i Norge. Og vi har løftet bunnivået litt. Men vi er fortsatt for ustabile, det viste kampen i Odd. Det er når lagenheten fungerer, Vålerenga er gode. Og det må vi finne tilbake til, sier Ronny Deila, som igjen må klare seg uten kaptein Daniel Fredheim Holm mot Rosenborg etter at han fikk rødt kort i forrige cuprunde.

PS! Vålerenga var sist i cupfinale i 2008 da de slo Stabæk 2-0 i finalen.

Slik spilles kvartfinalene i cupen:

ONSDAG:

18.00: Start - Bodø/Glimt (NRK1 - NRK3)

20.00: Rosenborg - Vålerenga (NRK1)

TORSDAG

18.00: Lillestrøm - Bryne (NRK1 - NRK2)

20.00: Haugesund - Strømsgodset (NRK2)

Mer fra Dagsavisen