SKADER: Daniel Fredheim Holm er en av fire nøkkelspillere som har slitt med skader denne sesongen, men som hele Vålerenga håper kan finne tilbake til godt gammelt slag i høstsesongen.

Vålerengas magiske tall: 32

Kjetil Rekdal sier VIFs kamp mot nedrykk i stor grad handler om å vinne nøkkelkampene mot de andre bunnlagene. Og å sikre seg 32 poeng.

– Jeg tror 32 poeng er det vi trenger for å berge plassen. For en drøy uke siden trodde jeg det var nok med 30, men anslaget nå er at 30 poeng vil bety kvalikplass, sier Rekdal til Dagsavisen.

Hans evne til å huske kamper og resultater, kjenner vi fra før. Det er nesten så vi tror han husker samtlige resultater fra alle seriekamper som er spilt til de fem siste sesongene. Minst.

– For oss blir det mange nøkkelkamper av de 13 seriekampene som gjenstår. Det er 39 poeng å spille om, og vi trenger altså minst 17 av dem, sier Rekdal, som tydelig liker best å snakke om det sportslige, trener som han jo tross alt er i klubben.

Etter at 17 seriekamper er spilt, står VIF i dag bokført med skarve 15 poeng.

Formsvakt Molde

Mandag kommer et formsvakt Molde til Ullevaal stadion. Ole Gunnar Solskjærs menn står med ett poeng på de siste fem kampene.

VIF-trener Rekdal mener det ikke er noen grunn til å hevde at dette er et fint tidspunkt å møte et Molde-lag som var tippet helt i toppen før sesongen.

– Det kan slå begge veier for Molde. De har hatt marginer mot seg, og har et så sterkt mannskap at det vil være idioti å tro at vi får en enkel motstander nå. Vi fikk omsider en seier sist, og det hadde selvsagt vært veldig fint med seier og tre poeng nå. Det vil i så fall føre til at vi tar poeng i tre kamper på rad for første gang denne sesongen, sier VIF-treneren.

Av de 13 seriekampene som gjenstår, er det spesielt fire han trekker fram, hjemmekampene mot Bodø/Glimt, Aalesund, Stabæk og LSK.

– Alle kampene er selvsagt like viktige, isolert sett. Men disse hjemmekampene mot det som iallfall per i dag ser ut til å være rivaler i kampen om å berge plassen, er nøkkelkamper.

Nøkkelspillere

VIFs utsatte trener trekker også fram «de gamle spillerne» som nøkler i kampen mot nedrykk. Kvartetten han sikter til, beskriver han slik:

- Kjetil Wæhler: Har slitt med småskader og sykdom gjennom deler av sesongen. Trente for fullt onsdag, og er viktig for oss å ha 100 prosent kampklar.

- Moa: Har også brukt tid etter skadefraværet. Men jeg kjenner igjen noe av gode gamle Moa på treningsfeltet nå. Tenk om han «eksploderer» igjen. Det hadde gjort seg.

- Christian Grindheim: Også han har vært ute med skader, og var ikke med oss til treningsleiren i Danmark for noen uker siden, men ser ut til å være på vei mot god form igjen.

- Daniel Fredheim Holm: Ble jo operert i mai måned. Og det samme gjelder for ham. Ting tar tid. Vi håper virkelig at han også viser det vi alle vet han har inne. – Disse fire spillerne er nøkkelspillere. Vi har snakket med dem om det. De vet veldig godt hvor avgjørende de blir nå utover i høstsesongen, avslutter Kjetil Rekdal.