Sport

Vålerengas krav til seg selv: Europaspill

Fire dager før seriestart står Vålerengas målsetning fast. Europaspill neste år. Altså medalje i år.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Adam Larsen Kwarasey møtte som VIF-kaptein sammen med trener Ronny Deila da norsk fotball samlet seg til «Avspark» for Eliteserien foran kampen mot Sverige tirsdag.

Og mens landslaget spiller for «Euro 2020», er Vålerengas sportslige mål spill for å kvalifisere seg til Europaligaen samme år.

For å nærme seg den pengebingen som alle lag fristes av.

Kommentar: Nyttig baklengs, Vålerenga!

Sølv for ni år siden

Det betyr med enkle ord at laget må inn blant topp tre. Det har ikke skjedd siden Martin Andresen styrte laget inn til sølv i 2010.

– Vi har en homogen tropp som kan ta opp kampen. De som var yngst for to år siden, er fortsatt yngst. Det betyr at de har utviklet seg. Og så har vi fått inn flere spillere i «sin beste alder»-sjiktet. Vi må heve bunnivået og vi må bli mer stabile på et høyere nivå. Det mener jeg treningskampene har bekreftet at vi er blitt, sier Adam Larsen Kwarasey til Dagsavisen.

Ingen lette kamper

Serieoppsettet så vennlig ut for VIF. I de tre første kampene var laget satt opp mot Mjøndalen (h), Kristiansund (b) og Tromsø (h). Men tre dager etter turen til Kristiansund skal laget til Molde og en framskutt kamp på Aker stadion, der VIF spilte sesongens verste kamp i fjor.

Men ut fra ambisjonen bør laget  stå med minst ni poeng foran møtet med Brann i Bergen 2. påskedag.

– Det er ingen lette kamper, men vi er sterkere rustet til å vippe kampene vår vei. Vi så det mot Strømsgodset (1-1) og Lillestrøm (4-4) i de to siste treningskampene, sier Ronny Deila om kampene der motstanderne fikk utligne rett før slutt.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ryggproblemer

Adam Larsen Kwarasey har stått færre kamper enn vanlig i vinter på grunn av en vond rygg. Men nå er den leget.

– Jeg har pussig nok størst problemer på naturgress. Men nå har vi vært på Intility lenge og der er jeg komfortabel med underlaget, sier han foran lørdagens serieåpning mot Mjøndalen på Intility Arena.

Da topptrenerne og kapteinene var samlet på Ullevaal var det tre lag som gikk igjen i medaljesnakket: Molde, Rosenborg og Brann.

Vålerenga er det få som peker på.

Det syntes både Ronny Deila og Adam Larsen Kwarasey var helt fint.

Mer fra Dagsavisen