Sport

Vålerengas kantjakt intensiveres

Vålerenga ønsker å få inn en ny kantspiller, og ifølge diverse medier har klubben tatt kontakt både med Amor Layouni, Martin Samuelsen og Kevin Kabran. Førstnevnte skal være på vei til Oslo nå.

Mandag startet Vålerenga opp sin oppkjøring foran den nye sesongen, med å ønske spillerne tilbake på treningsfeltet. Først og fremst skal spillerne nå koronatestes, og hvis alle de testene er negativ starter treningene opp etter at resultatene er kjent.
Vålerenga har vært på utkikk etter en kantspiller, som også kan være backup til Vidar Örn Kjartansson på spissplass, etter at Bård Finne og Deyver Vega forlot klubben i fjor.
Før helgen meldte VG at bare den medisinske testen skal gjenstå før den tidligere Bodø/Glimt-spilleren Amor Layouni signerer for Dag-Eilev Fagermos menn.
– Det er ingenting som er klart enda med nye spillere. Vi sonderer fortsatt terrenget, og jobber med ulike løsninger. For oss er det viktigere å få inn de riktige spillerne enn å få de klare så raskt som mulig, og vi er forberedt på å bruke en dag eller en måned ekstra hvis det er nødvendig, sier VIFs sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Les også: Layouni skal være enig med Vålerenga om en overgang (+)

Layouni ferdig i Pyramids – på vei til Oslo

Layounis agent Michael Kallbäck virker å ha en annen oppfatting av situasjonen enn det VG har. På Twitter har han lagt ut en samtale mellom seg selv og Layouni der spilleren selv skriver «hva faen er dette» og «ingen har snakket med Pyramids».
Søndag la Layounis agent, Michael Kallbäck, ut et bilde av seg selv og Amor Layouni på en flyplass i Dubai. Den tunisiske sportsjournalisten Walid Elmechri sier at Layouni har flydd til Dubai på vei til Stockholm og Oslo.
– Amor Layouni har offisielt forlatt Pyramids FC. Han vil gjennomgå den medisinske undersøkelsen de neste dagene med Vålerenga, før han signerer en treårskontrakt, skriver Elmechri på sin Twitterkonto.
– Jeg kan ikke så godt karantenebestemmelsene, men hvis han sitter på et fly i dag er det vel mange dager til han kan komme til oss for å gjennomføre den medisinske testen som mange har skrevet om. Det ville ikke vært praktisk gjennomførbart, uansett om vi har kommet til enighet med han eller ikke, forteller Ingebrigtsen.
I en VG+-sak sto navnene til Kevin Kabrin, Kristoffer Velde og Amor Layouni skriblet ned på en tavle på ett av bildene i artikkelen, mens også Martin Samuelsen har blitt nevnt. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har avvist at den tidligere West Ham-spilleren er med i Vålerengas planer, men rapporter fra England skriver likevel om en VIF-interesse.
– Det er viktig at man forstår spillet her, og de økonomiske motivene bak de som sier at vi er enige med klubber om en spiller. Hvis man skal velge en klubb i Norge å snakke om, for å presse opp egen lønn eller i pågående forhandlinger, er ofte en interesse fra Vålerenga enkelt å bruke, forteller Ingebrigtsen.

Les også: Vålerenga fikk endelig solgt Carvalho

Samuelsen har fått beskjed om at han kan forlate klubben

Lokalavisa Hull Live melder at to norske klubber, Vålerenga og Haugesund, har kommet med konkrete bud på Martin Samuelsen. Hull-trener Grant McCann har ifølge avisen også hatt en samtale med Samuelsen, der han har sagt at kantspilleren kan forlate klubben i løpet av måneden.

– Vi har fått inn to eller tre konkrete bud på Martin, som er bra for gutten. Da jeg snakket med han på fredag fortalte jeg han at jeg ikke kunne gi han noen garantier om spilletid her, og at han kunne forlate klubben for å jakte mer spilletid andre steder hvis han ønsker det, sier Hull-manager McCann til lokalavisen.

McCann sier at han ikke kjenner til at Hull har godkjent noen av budene enda, men at han vet at Samuelsen har snakket med sin agent om en overgang tilbake til Norge.

– Jeg forventer ikke at noe skal skje de kommende dagene, men ting kan endre seg kjapt. Så vi får bare se hva som skjer denne måneden, sier McCann videre.

Les også: Magnus Lekven returnerer til Odd

Kabran skal være enig med VIF selv om Fagermo ikke vil ha han

Søndag kveld meldte VG at Kevin Kabran har kommet til enighet om personlige betingelser med blant annet Vålerenga, i tillegg til Viking og Kristiansund. Likevel kjølner VIF-trener Dag-Eilev Fagermo ned den interessen.

– Vi har vurdert Kabran, men har funnet ut at vi har andre caser på gang, som vi mener er bedre i den rollen, sier Fagermo til VG.

– Hadde det vært opp til trenerteamet hadde de nok ønsket at de nye spillerne var med på dagens koronatest. Vi jobber for å bli ferdig så raskt som mulig, men det er også flere parter involvert her, så det er ikke bare opp til oss. Det handler om økonomi, timing og villigheten til å gå videre i de enkelte prosessene, sier Ingebrigtsen.

Kabrans agent sier til VG at Kabran nå vurderer hva han vil, og hva som er best for kantspillerens fremtid. Svensken har uttalt seg at han gjerne kunne tenkt seg å spille for Viking, og at han har møtt med Stavanger-klubbens trenerduo Morten Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim.

– Viking er en fin klubb, den er absolutt interessant for meg. Ja, jeg kan tenke meg å spille der, sa Kabran til Aftenbladet før helgen.

Mer fra Dagsavisen