Vålerengas andre tap på nye Jordal

(Vålerenga - Lillehammer 1-3). Vålerenga skjøt og skjøt, men gjestene scoret. Dermed kom sesongens andre tap for VIF på hjemmebane.

Når man vinner skuddstatistiken 15-6 i første periode er det ofte vanlig å ta ledelsen i kampen. Men tross VIFs tilsynelatende overtak var det aldri panisk foran Lillehammer-keeper Joona Partanen.

I stedet var det gjestene som tok ledelsen i periodens siste minutt da Vålerenga fikk en utvisning på grunn av for mange spillere på isen. Lillehammer utnyttet overtallet og Ben Halmström satte inn ledermålet etter noen heldige involveringer foran VIF-keeper Steffen Søberg.

Tamt og slurvete

Midtperioden ble like målløs som tribunene var folketomme. Våerenga vant fortsatt skuddstatistiken 9-6, men det hjelper jo sjelden på sluttresultatet. Og perioden ga også et bilde av en rotete kamp som ikke vil gå inn i evigheten som en klassiker. Til det var det for mye slurv i denne kampen.

Da vi nærmet oss halvveis i den siste perioden begynte vi å lure på om Vålerenga for første gang skulle gå målløse av isen inne i nye Jordal. Neida.

Vi fikk et varsel ved stolpeskuddet til Thomas Olsen og sekunder etter lå utligningen i kassa. Daniel Sørvik skjøt fra langt hold, han så mange spillere mellom seg og keeper og pucken skled forbi alle sammen, inkludert keeper.

Også den scoringen kom i power play.

Overtall mot overtall

Men så måtte Oskar Ekelund sette seg i boksen, nytt overtall for Lillehammer og da kom den avgjørende scoringen.

Stian Nystuen, som har spilt for Lillehammer i hele sin karriere, fikk gleden av å punktere Vålerengas lille opptur etter utligningen.

VIF tok ut keeper i sluttminuttet, men det ble med et stolpeskudd som det nærmeste. Og da svarte selvsagt Lillehammer og Andreas Martinsen  satte inn det tredje sekunder før slutt.

Dermed måtte Vålerenga bokføre sesongens andre nederlag i deres nye storstue. Frisk Asker vant 5-2 her for noen uker siden.

Eliteserien menn torsdag, 14. runde:

Vålerenga – Lillehammer 1-3 (0-1, 0-0, 1-2)

Jordal amfi: Ingen tilskuere.

1. periode: 0-1 (19.13) Ben Holmstrom (Spencer Humphries, Martin Gran).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-1 (51) Daniel Sørvik (Tobias Lindström, Calle Rune Spaberg Olsen), 1-2 (51.23) Stian Nystuen (Austin Cangelosi, Brendan Ellis), 1-3 (60) Andreas Martinsen.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Lillehammer 4 x 2 min.

Frisk Asker – Stjernen 3-2 (2-1, 1-0, 0-1)

1. periode: 1-0 (1.27) Bobby Macintyre (Victor Björkung, Endre Medby), 2-0 (8.39) Kristoffer Thomassen (Macintyre, Jimi Kuronen), 2-1 (17.31) Daniel Leavens (Andrew Dehaas, Andreas Heier).

2. periode: 3-1 (27.04) Thomas Valkvæ Olsen (Hampus Gustafsson, Medby).

3. periode: 3-2 (50.59) Alexander Reichenberg (Magnus Eikrem Haugen, Andrew O'Brien).

Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min., Stjernen 6 x 2 min.

Grüner - Storhamar utsatt på grunn av korona.