Vålerenga vippet kampen i sin favør

(Stjernen - Vålerenga 2-4). Etter to kamper med marginer i mot, fikk Vålerenga rimelig kontroll på poengfangsten igjen.

Vålerenga kom under i Stjernehallen torsdag kveld også, men viste muskler og snudde oppgjøret i ishockeyens eliteserie i midtperioden.

For åpningen var litt i slappeste laget da Daniel Trnavsky sendte hjemmelaget i ledelsen etter bare drøye minuttet. Skuddet kom overrumplende på VIF-forsvaret.

Overlevde i tre mot fem

Men omgangen jevnet seg ut, Vålerenga fikk gradvis mer kontroll over pucken, begge lag fikk betydelige sjanser, men perioden endte like jevnt som skuddstatistikken antydet: 13-12 til Stjernen der det ikke var noe å si på skuddviljen.

Stjernen misbrukte sin store mulighet i avslutningen da de spilte 5 mot 3 i over halvannet minutt, men klarte ikke å finne åpningene i den kompakte muren Vålerega satte opp.

Kanskje det var inspirasjonen av dette som gjorde at Vålerenga hevet seg i midtperioden. Fire og et halvt minutt var spilt da Martin Røymark fikk komme alene på bakre stolpe og styre inn utligningen. VIF hadde initiativet og skapte mest og det var helt fortjent da Tobias Lindström sendte laget i ledelsen i pwer play.

Bedre i overtall

Så her var det suksess bak det Roy Johansen påpekte etter siste tap: Laget må bli bedre i overtallsspillet begge veier. Her fikk vi se det.

Og det gjentok seg i begynnelsen av den siste perioden. Nytt overtall for VIF og da var det Martin Røymark som avsluttet på elegant vis. Det gikk bare et snaut minutt før Jonathan Hermansson reudserte og satte et visst trykk på VIF.

Da fikk vi kampens mest intense og beste periode der begge lag ville mye. Igjen ble det store sjanser, Steffen Søberg stengte buret, mens Vålerenga kom to mot en på motsatt side. En kamp det virkelig svingte av.

Stjernen tok ut keeper i sluttminuttet og da gikk det som så ofte før. Jonas Oppøyen satte pucken i åpen kasse. Hva sier statistikken om dette? Lønner det seg åta ut keeper?

Etter to tap er Vålerenga tilbake på vinnersporet igjen og gleder seg til byderbyet mot Manglerud Star i Jordal Amfi lørdag ettermiddag.

Eliteserien menn torsdag:
Stjernen – Vålerenga 2-4 (1-0, 0-2, 1-2)

Stjernehallen: 200 tilskuere.

1. periode: 1-0 (1.12) Daniel Trnavsky (Artur Niskakangas, James Andrew Dehaas).

2. periode: 1-1 (24.28) Martin Røymark (Sondre Olden, Tommi Taimi), 1-2 (36.09) Tobias Lindström (Olden, Røymark).

3. periode: 1-3 (43.48) Røymark (Olden, Taimi), 2-3 (44.37) Jonathan Hermansson (Alexander Prince Fredrik Ramprecht Reichenberg, Brett Thompson), 2-4 (58.53) Jonas Oppøyen (Daniel Sørvik, Colin Spaberg Olsen).

Utvisninger: Stjernen 2 x 2 min., Vålerenga 4 x 2 min.

Manglerud Star – Stavanger 1-4 (0-1, 0-2, 1-1)

Manglerud ishall: Ingen tilskuere

1. periode: 0-1 (15.13) Simen Talge (Patrick Ulriksen, André Bjelland Strandborg).

2. periode: 0-2 (28.26) Daniel Bøen Rokseth (Dan Kissel, Tommy Kristiansen), 0-3 (38.10) Markus Vikingstad (Jeppe Meyer, David Morley).

3. periode: 0-4 (56.42) Kristiansen (Kissel), 1-4 (59.23) Drew O'Connor (Blake Christensen, Mats Trygg).

Utvisninger: Manglerud Star 9 x 2 min., Stavanger 6 x 2 min.