Vålerenga var effektive og økte serieledelsen

(Vålerenga - Sandviken 2-0). Vålerenga slet lenge, men til slutt fikk VIF-jentene dobbel suksess lørdag. Først tapte LSK Kvinner sin kamp, så vippet VIF toppkampen på Intility sin vei. Men de måtte slite lenge.

Av Håvard Sollie

Med fire strake borteseire hadde bergenserne meldt seg på i medaljejakten.

Som mot Kolbotn forrige helg slet VIF-jentene med å finne veien til nettmaskene. To gode forsvar i hvert lag sørget for at sjansene uteble. Da må det ofte en dødball til. Rundt ti minutter før pause slo Andrine Tomter presist inn fra hjørneflagget. Med et smart løp fra bakre stolpe befant Dejana Stefanovic seg umarkert på fem meter og stanget inn ledelsen. Det var serberens fjerde fulltreffer for sesongen.

Hevet seg

Serielederen fremstår solide etter pause. Kampen er jevnspilt den første timen, men så kommer det fem innholdsrike minutter som avgjør kampen.

Og flyten er med hjemmelaget. Først stopper Stine Ballsager Pedersen et angrep fra Sandviken som kom tre mot to. Midtstopperen får inn en lang tå og får satt i gang Rikke Marie Madsen på venstrekanten. Fra dypet kom Synne Jensen med en flott touch og en sikker avslutning over keeper og i lengste hjørne.

Misbrukte straffespark

Like etter lager Ingibjörg Sigurdardottir straffe. Men hjemmelagets flyt fortsetter, straffen fyker rett i tverrligger!
Sandviken er heretter preget av en gradvis resignasjon. Tre fortjente poeng ble igjen på Intility. "Vondt å møte Enga!" var beskjeden fra Klanen.
Serielederen fikk en svært effektiv lørdag på flere måter. Selv tok de godt vare på mulighetene de fikk ute på kunstgresset på Valle. I tillegg tapte erkerival LSK hjemme 0-1 mot Rosenborg tidligere lørdag. Dermed har VIF-jentene en luke på fire poeng ned til Avaldsnes og Rosenborg på toppen i Toppserien. Dog med én kamp mer spilt.

Vålerenga har aldri vunnet noe seriemesterskap i fotball for hunkjønn. Men det er lenge igjen av sesongen.

Neste helg er det ny toppkamp mot Avaldsnes borte og det kan fort bli seriefinale mot Rosenborg på Intility 18. oktober. Bare å merke seg datoen. Siste serierunde spilles ikke før 15. november.

Toppserien kvinner lørdag:
Vålerenga – Sandviken 2-0 (1-0)

Intility arena: 200 tilskuere.

Mål: 1-0 Dejana Stefanovic (35), 2-0 Synne Jensen (61).

Gult kort: Synne Jensen, Vålerenga.

Vålerenga (4-2-3-1): Jalen Tompkins – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Andrine Tomter – Dejana Stefanovic, Sherida Spitse – Celin Bizet Ildhusøy, Njoya Ajara (Maruschka Waldus fra 88.), Synne Jensen – Rikke Marie Madsen (Mia Huse Rostad fra 90.).

Sandviken (4-4-2): Oda Bogstad – Ingrid Ryland, Ingrid Stenevik, Guro Bergsvand, Marte Hjelmhaug – Madeleine Veivåg (Marina Heggernes Jensen fra 90.), Ingrid Marie Spord, Lisa Naalsund, Vilde Hasund – Kennya Cordner (Sanne Bolette Dale Lekven fra 69.), Maria Brochmann.

Toppserien kvinner lørdag, 11. runde:

Arna-Bjørnar – Avaldsnes 0-2, LSK Kvinner – Rosenborg 0-1, Røa – Klepp 1-0, Vålerenga – Sandviken 2-0.

Spilles søndag: Kolbotn – Lyn.