Vålerenga vant mens Grüner tapte i sluttminuttene

(Vålerenga - Sparta 5-2, Grüner - Lillehammer 1-3). Vålerenga er oppe på 3. plassen på tabellen etter lørdagens seier i Furuset Forum. I Grünerhallen ledet hjemmelaget da seks minutter gjensto.

Først da Martin Røymark satte inn 4-2 i midten av sisteperioden, begynte å føle man seg trygg på seier over formsterke Sparta. Og et drøyt minutt før slutt avgjorde Thomas Olsen kampen med oppgjørets siste scoring i lørdagens GET-liga.

Sparta kom til Oslo med fire strake seire og jaktet sin femte. Men det skjedde ikke. Vålerenga slo Sparta også i serieåpningen i Sarpsborg (seier 1-0) og viste igjen at de har et rimelig tak på Østfold-laget.

Utlignet i overtall

Kampen åpnet jevnt, men etterhvert med klart VIF-press. Daniel Sørvik satte inn den første scoringen etter sju minutter, men Sparta utlignet i overtall tre minutter senere.

Et drøyt minutt før første pause satte Colin Spaberg inn 2-1 og dermed fikk VIF den ledelsen skuddstatistikken 16-7 skulle tilsi.

Filip Gunnarsson satte inn 3-1 i overtall i midtperioden, men Sparta viste igen musker og reduserte ved Victor Öhman midtveis i perioden som også VIF vant 15-6 i skudd.

Siste perioden ble overraskende rolig tross jevnheten. Sparta var mer aggressive, men da viste keeper Steffen Søberg sin styrke. Dermed var det VIF som avsluttet best i en periode uten utvisninger.

Dermed kan det bli en hyggelig trippel for Vålerenga lørdag. Først vant kvinnelaget 1-0 over Fart i Toppserien (fotball), så vant hockeylaget sin kamp og senere lørdag skal Vålerenga opp mot Stabæk på Intility. En trippel.

Grüner var nær

I Grünerhallen var hjemmelaget på vei mot en liten sensasjon da de holdt ledelsen mot Lillehammer helt til seks minutter gjensto av kampen. Skulle de ta sesongens andre seier? Vojtech Zounek sendte Grüner i ledelsen etter åtte minutter.

Men Lillehammer presset på mot et Grüner-lag som begynte å henge i tauene.

I løpet av ett drøyt minutt scoret Lillehammer to ganger. Håkon Stormli og Joakim Arnestad satte inn scorigene som begeistret de tilreisende supporterne fra Lillehammer.

Grüner tok timeout og tok ut keeper i sluttminuttet for å jakte uavgjort med det resultat at Lillehammer satte inn sin tredje scoring, nå i åpent mål.

Lillehammer vant skuddstatistikken 33-38 (11-6, 10-16, 12-16)

Men et godt forsøk, Grüner!

Ishockey eliteserien menn lørdag, 12. runde:

Vålerenga – Sparta 5-2 (2-1, 1-1, 2-0)

Furuset Forum: 1001 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (7.04) Daniel Sørvik (Sander Frøberg), 1-1 (11.00) Victor Öhman (Hans Kristian Jacobsson, Martin Søgaard), 2-1 (18.48) Colin Spaberg Olsen (Thomas Olsen, Kalle Eklund).

2. periode: 3-1 (26.23) Filip Gunnarsson (Sørvik, Svein Rotbakken), 3-2 (34.15) Öhman (Jonas Meisingset, Kristian Østby).

3. periode: 4-2 (53.14) Martin Røymark (Andreas Stene, Tobias Lindström), 5-2 (58.53) T. Olsen (C. Olsen, Ekelund).

Utvisninger: Vålerenga 2 x 2 min., 4 x 2 og 1 x 10 min.

Grüner – Lillehammer 1-3 (1-0, 0-0, 0-3)

Mål:

1. periode: 1-0 (8.06) Vojtech Zounek (Jesper Öhrvall, Sean-Michel Sunnqvist).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-1 (54.08) Håkon Stormli (Martin Gran, Petter Grønstad), 1-2 (55.13) Joakim Eidsa Arnestad (Nick Dineen, Juliuz Persson), 1-3 (59.42) Brendan Ellis.

Utvisninger: Grüner 5 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min.

Storhamar – Stavanger 2-1 e.str. (0-1, 0-0, 1-0, 0-0, 1-0).

Spilt fredag: Storhamar – Narvik 5-0.

Spilles søndag: Narvik – Stjernen, Frisk Asker – Manglerud Star.