Vålerenga trengte ekstraomganger i cupen

(Klepp - Vålerenga 1-3 e.e.o.). VIF måtte ha ekstraomganger for å slå Klepp på bortebane. Men i tilleggstiden var VIF klart best.

Det sto 1-1 etter full tid på Jæren, men i ekstratiden scoret Klepps Emma Braut Brunes selvmål og Sigrid Heien Hansen slik at Vålerenga tok seg videre til kvartfinale. Der venter Stabæk.

NM-kvartfinalene ble trukket på NRK nå. Følgende kamper skal spilles:
Sandviken - Røa
Stabæk - Vålerenga
LSK Kvinner - Rosenborg
Avaldsnes - Arna-Bjørnar

Jensen involvert i mye

Men det var mye som skjedde i ordinær tid også. Vålerenga tok ledelser etter 23 minutter da de leverte en effektiv kontring etter at Klepp mislyktes på en corner. Laget satte full fart framover, Synne Jensen fikk ballen og hun avsluttet på vakreste vis. Hun setter ballen helt oppe i vinkelen, sjanseløs for keeper.

Vålerenga hadde stort sett spillemessig kontroll, hjemmelaget kom aldri til store sjanser.

Klepp ville ha straffespark etter pause etter en hands inne i feltet, men dommer vinket spillet videre. Synne Jensen kunne økt ledelsen til VIF, men avslutningen gikk utenfor.

Tolv minutter før slutt klarte Klepp å utligne da Susanne Vistnes satte ballen i mål fra kloss hold. Da hadde Klepp hevet seg og de prøvde å sette inn en sluttspurt.

Synne Jensen kunne avgjort rett før ordinær tid for VIF, men skuddet gikk hårfint utenfor.

VIF klart best i ekstraomgangene

I ekstraomgangene var Vålerenga best og igjen var Synne Jensen involvert da VIF tok ledelsen for andre gang. Skuddet hennes gikk i keeper, ballen spratt ut i medspiller Emma Brayt Brunes og i mål. Hun er forøvrig kusinen til Erling Braut Haaland.

VIFs tredje mål kom i siste minutt før pausen i ekstraomgangene da innbytter Sigrid Heien Hansen utnyttet dårlig keeperspill og sendte ballen i en bue inn i mål.

PS. Røa er også kvartfinaleklar etter 4-0 hjemme over Fart. To sene mål av Maren Hauge og Melissa Bjånesøy gjorde at Stabæk avanserte etter 2-1-seier borte mot Fløya. Røa møter Sandviken i kvarten.

Koronapandemien gjorde at Norges Fotballforbund først 10. september tok beslutningen om at NM for kvinner kunne gjennomføres i en redusert utgave. Kun 20 lag fikk delta.

LSK Kvinner har vunnet fem av de seks siste NM-titlene. I fjor slo de Vålerenga 5-1 i finalen.

Klepp – Vålerenga 1-3 (0-1)

Mål: 0-1 Synne Jensen (23), 1-1 Susanne Vistnes (78), 1-2 Emma Braut Brunes (selvmål 98), 1-3 Sigrid Heien Hansen (104).

Dommer: Cecilie Frøyland, Frøyland.

Klepp (3-5-2): Adelaide Gay – Emma Braut Brunes, Susanne Vistnes (Julie Austdal fra 103.), Tuva Hansen – Matilde Alsaker Rogde (Aleksandra Sikora fra 73.), Mille Aune (Marie Andresen fra 65.), Nikki Stanton, Sofie Bjørnsen (Ingeborg Lye Skretting fra 75.), Anette Snørteland Jensen – Isabella Hayes (Kaja Karlsen fra 90.), Elisabeth Terland.

Vålerenga (4-3-3): Hannah Seabert – Janni Thomsen, Stine Ballisager Pedersen, Ingibjörg Sigurdardóttir, Catherine Bott (Andrine Tomter fra 57.) – Sherida Spitse, Dejana Stefanovic, Rikke Nygard (Sigrid Heien Hansen fra 62.) – Celin Bizet Ildhusøy (Rikke Marie Madsen fra 61.), Njoya Ajara, Synne Jensen.

NM kvinner onsdag, 1. runde (åttedelsfinaler):

Rosenborg – Kolbotn 1-0, Klepp – Vålerenga 1-3 eeo, Røa – Fart 4-0, Fløya – Stabæk 1-2, Amazon Grimstad – Avaldsnes 0-5, Arna-Bjørnar – KIL/Hemne 2-0, LSK Kvinner – Lyn 1-1, 5-4 på straffer.