Vålerenga tapte poeng i tetkampen

(Lillehammer - Vålerenga 2-2, 3-2 etter sudden death). Storhamar vant den viktige toppkampen borte mot Stavanger i eliteserien ishockey og er nå Vålerengas eneste reelle utfordrer om å bli seriemester.

Av Sjur Natvig

Vålerenga ledet etter første periode i Lillehammer torsdag kveld takket være et tidlig mål av Filip Gunnarsson, men Justin Hickman vendte kampen med to mål i midtperioden.  Den siste kom i overtall.

Colin Spaberg Olsen tvang fram forlengning for Vålerenga, som dermed fikk med seg ett poeng. Men i tilleggstiden avgjorde Stian Kaltrud Nystuen etter 1.58 minutt foran begeistrede hjemmefans i Kristins hall.

Selv om det bare ble ett poeng har Vålerenga fortsatt overtaket i kampen om å bli serievinner.

Fire poeng bak

Med 3-1-seieren foran nesten 4000 tilskuere i Stavanger er hamarlaget på 2.-plass fire poeng bak Vålerenga med en kamp mer spilt. Stavanger er ytterligere tre poeng bak.

Det var Storhamar som benyttet seg av den muligheten, mye på grunn av en sterk midtperiode. Joel Johansson scoret ledermålet etter svakt målvaktspill av Henrik Holm, og nyankomne Troy Josephs doblet ledelsen i kampens første overtallsspill.

Patrick Thoresen hadde sjansen til å punktere kampen da Storhamar fikk straffeslag i et undertallsspill, men Jonas Wikstøl kom inn i hjemmemålet og reddet.

Oilers skapte ny spenning da Kristian Forsberg reduserte rett før siste pause, men Mikael Dokken punkterte kampen i siste periode. Storhamar vant skuddstatistikken 35-23 og tok en fortjent seier.

Stjernen fikk en pangstart i østfoldderbyet, men Peter Quenneville ga Sparta en sterk borteseier med vinnermål i forlengningen. Han hadde også mål og assist i ordinær tid i 4-3-seieren.

Slet for poengene

Peter Lindblad ga Stjernen ledelsen etter bare 14 sekunders spill, og Albin Lindgren doblet ledelsen før det var spilt åtte minutter. Sparta utlignet den ledelsen og svarte også da Stjernen gikk opp i 3-2. Til sist var det gjestene som kunne juble.

Frisk Asker måtte også slite for poengene da tabelljumbo Ringerike ble slått 4-3 borte. Hjemmelaget utlignet tre ganger, men fjerde gang Frisk tok ledelsen holdt det til seier. Christian Kåsastul ble matchvinner, mens Hampus Gustafsson hadde to mål og en assist.

Eliteserien ishockey torsdag, 47. runde:

Lillehammer – Vålerenga 3-2 e.f. (0-1, 2-0, 0-1, 1-0)

Kristins hall: 1545 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (3.56) Filip Gunnarsson (Oskar Ekelund, Andreas Stene).

2. periode: 1-1 (32.36) Justin Hickman (Nick Dineen), 2-1 (39.34) Hickman (Sondre Bergersen Bjerke).

3. periode: 2-2 (55.40) Colin Spaberg Olsen (Stene, Villiam Strøm).

Forlengning: 3-2 (61.58) Stian Kaltrud Nystuen (Austin Cangelosi).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Vålerenga 6 x 2 min.

Ringerike – Frisk Asker 3-4 (0-1, 2-1, 1-2)

Schjonghallen: 548 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (9.31) Hampus Gustafsson (Max Kroghdal).

2. periode: 1-1 (26.36) Eivind Andresen (Stein André Hagen, Matej Galbavy), 1-2 (28.42) Viktor Granholm (Petter Kristiansen), 2-2 (31.15) Tobias Skaarberg (Erik J. Vestman, Marius Hansen).

3. periode: 2-3 (43.26) Gustafsson (Endre Medby, Henrik Ødegaard), 3-3 (48.15) Dustin Parks (Dennis Ryttar, Mikael Hansson), 3-4 (53.50) Christian Kåsastul (Garreth Thompson, Gustafsson).

Dommere: Tobias Ambjørn Bjørnson, Sparta og Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg.

Utvisninger: Ringerike 5 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 25 min., Frisk Asker 5 x 2 min. og 2 x 10 min.

Stavanger – Storhamar 1-3 (0-0, 1-2, 0-1)

DNB Arena: 3898 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (22.55) Joel Johansson (Simen Edvardsen, Kjetil Martinsen), 0-2 (25.28) Troy Josephs (Mikael Zettergren, Johansson), 1-2 (39.29) Kristian Forsberg (Gregory Mauldin, Patrick Ulriksen).

3. periode: 1-3 (49.07) Mikael Dokken.

Dommere: Jørn M. Ekeberg, Nesøya og Christian Persson, Ski.

Utvisninger: Stavanger 4 x 2 min., Storhamar 3 x 2 min.

Stjernen – Sparta 3-4 e.f. (2-1, 1-2, 0-0, 0-1)

Stjernehallen: 1457 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (0.14) Peter Lindblad (Daniel Trnavsky, Philip Hansen), 2-0 (7.39) Albind Lindgren (Joacim Sundelius, Trnavsky), 2-1 (10.30) Scott Allen (Peter Quenneville, Dylan Zink).

2. periode: 2-2 (21.59) Quenneville (Håkon Løken Pedersen, Allen), 3-2 (27.42) Niklas Bröms (Joachim Nilsen, Lindgren), 3-3 (32.43) Henrik Knold (Niclas Jessesen).

3. periode: Ingen.

Forlengning: 3-4 (63.07) Quenneville (Niklas Roest, Allen).

Dommere: Mads Frandsen, Frisk Asker og Thomas Tysland, Jutul.

Utvisninger: Stjernen 1 x 2 min., Sparta 5 x 2 min.