Vålerenga tapte målfest mot Storhamar

(Storhamar – Vålerenga 5-3) VIF kom under med 0-3, men en sterk opphenting til 3-3 ga håp om seier mot Rasmus Ahlholm og Storhamar. Men det var Hamar-laget som kunne le sist på egen is i en amper batalje.

Rasmus Ahlholm herjet for Vålerenga forrige sesong, men nylig skrev han under på en avtale ut sesongen med rivalen Storhamar. Tirsdag møtte svensken gamle lagkamerater på isen, og fjorårets poengkonge bidro med scoring da VIF tapte 3-5 på borteis.

– Det var jævlig deilig, sa Ahlholm til TV 2 i den siste pausen og sparte for all del ikke på målfeiringen mot gamleklubben.

Matthew Prapavessis, tidligere VIF-spiller Eirik Salsten og Andreas Øksnes, også han med fortid i VIF, ga Vålerenga en marerittstart på storkampen. Hamar-laget var i undertall, men klarte likevel å ta ledelsen 1-0 da canadieren Prapavessis fikk pucken av Salsten og sendte den i mål bak Steffen Søberg i VIF-buret.

Les også: Ahlholm om bruddet med VIF: – Du kan jo lese mellom linjene (DA+)

Tidligere VIF-spillere på scoringslisten

Storhamar var langt fra ferdig med å score i første periode, for kun få minutter senere var de i overtall, og denne gang var det Salsten som styrte inn scoringen etter pasning fra Prapavessis.

Andreas Øksnes scoret altså 3-0-målet før første periode var over. 

Rasmus Ahlholm på isen for Storhamar tirsdag. Foto: NTB scanpix

Så startet en sterk opphenting av Roy Johansens mannskap. Vålerenga slo nemlig for alvor tilbake i andre periode. Oskar Blegen styrte først pucken i mål på lekkert vis, og like etterpå reduserte Martin Brekke Henriksen til 2-3.

Utligningen til 3-3 kom også i annen periode, da Storhamar måtte klare seg med tre mot fem, med brødrene Steffen og Patrick Thoresen i utvisningsboksen. Vålerenga brukte nesten et minutt på å score, men akkurat da Steffen Thoresen kom på isen, styrte Andreas Stene pucken i mål.

Les også: Ahlholm fortsetter hos VIF-rivalen

Storhamar klarte likevel å få tilbake ledelsen inn i tredje og siste periode, for den mye omtalte Rasmus Ahlholm scoret selvfølgelig også mot laget han forlot etter forrige sesong.

Overgangen var ikke populær i Vålerenga-leiren, som hadde meldt at svensken skulle få det litt ekstra tøft i sitt første møte med gamleklubben. Ahlholm påsto at han ikke merket noe til det i pauseintervjuet.

– Nei, det synes jeg absolutt ikke, sa Ahlholm på spørsmål om han hadde fått noen ekstra smeller.

Krangel

Intervjuet kom rett etter en stor krangel mellom lagene da tiden gikk ut i andre periode. Det var bare forsmaken på det som skulle bli en veldig fysisk tredje periode, preget av flere krangler og hele ti tominuttere.

Mål ble det bare ett til av, da Steffen Thoresen ble kveldens fjerde tidligere VIF-spiller som scoret for Storhamar. Han fikk pucken helt alene etter en dropp og satte sitt mål nummer 100 for Storhamar.

Vålerenga på 3.-plass blir stående på 30 poeng, Storhamar på 2.-plass har 34. Stavanger Oilers troner øverst med sine 42 poeng.

Fakta: 

Storhamar – Vålerenga 5-3 (3-0, 1-3, 1-0)

Mål:

1. periode: 1-0 (8.46) Matt Prapavessis (Eirik Salsten), 2-0 (12.19) Salsten (Prapavessis, Patrick Thoresen), 3-0 (14.44) Andreas Øksnes (Jonas Djupvik Løvlie, Steffen Thoresen).

2. periode: 3-1 (23.01) Oskar Hjartåker Blegen (Kalle Ekelund, Christoffer Larssen Berger), 3-2 (28.03) Magnus Brekke Henriksen, 3-3 (35.28) Andreas Stene (Ekelund, Mats Trygg), 4-3 (38.25) Rasmus Ahlholm.

3. periode: 5-3 (44.19) S. Thoresen (Martin Rønnild, Løvlie).

Utvisninger: Storhamar 11 x 2 min., Vålerenga 12 x 2 min.

Saken oppdateres