Sport

Vålerenga starter oppkjøringen uten koronasmitte

Etter koronatester mandag, og fysiske tester tirsdag, startet Vålerenga endelig oppkjøringen med ball da spillerne inntok Intility Arena onsdag. Det var uten to av lagets spillere, som ikke har kommet tilbake.

Vålerenga-spillerne var tilbake etter juleferien på mandag. Da dro alle innom kontoret for å bli koronatestet, og alle de svarene kom tilbake negative. Dermed var det en frisk og rask gjeng som tirsdag satte i gang med de fysiske testene foran årets sesong, og i dag (onsdag) er første dagen spillerne er tilbake på Intility-matta med ballen i beina.

Som Dagsavisen har skrevet om tidligere, skal Vålerenga ha treningsleiren sin hjemme på Intility denne sesongen. I den anledning har man også oppgradert fasilitetene på stadion, innredet hvilerom og renovert gymmen.

– Vi har tatt store steg for å kunne utvikle spillerne videre, spesielt når det kommer til infrastrukturen på stadion. Jeg gleder meg til å jobbe videre med det som er en ung og talentfull spillergruppe. I tillegg til de spennende typene vi allerede har i troppen, jobbes det godt med å få inn spillere som kan forsterke oss i årene som kommer, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til klubbens hjemmesider.

Les også: Fagermo får viljen sin – nå tar Vålerenga proff-grep i egen stue (+)

To spillere manglet

Sammen med Jonatan Tollås Nation som Vålerenga kom til enighet med for noen dager siden, returnerer også de utlånte spillerne Amin Nouri, Sekarias Oppsahl, Sander Werni, Fredrik Holme og Brede Sandemoen til treningsfeltet.

Det gjør ikke Ousmane Camara, som blir værende i Guinea til Vålerenga finner en klubb han kan gå på utlån til. Klubben skriver at de har vært i kontakt med både spiller og agent, og avtalt at han skal bli værende i Guinea for å unngå å måtte sitte i karantene i Norge til utlånsavtalen er i orden.

Heller ikke Sam Adekugbe vil være til stede den første uka, ettersom han har vært på landslagssamling med Canada og ikke er ferdig med sin karantene etter tilbakekomst til Norge.

Les også: VIF-damene søker treningskamp-råd hos NFF for å fortsette oppkjøringen (+)

Mer fra Dagsavisen