Vålerenga slo tilbake i Askerhallen

(Frisk Asker - Vålerenga 2-4, 1-1 i kamper). Semifinalene i hockey har startet med to borteseire. Vålerenga gikk aggressivt til verks i Askerhallen lørdag kveld. Tre av fire mål kom i overtall.

Ordren var åpenbar klar fra første dropp. Vålerenga tapte overraskende den første hjemmekampen og måtte slå tilbake.

Men tross massive 14-3 i skudd til Vålerenga i første periode, sto det fortsatt 0-0. Det kan Frisk Asker takke keeper Nicklas Dahlberg for som stoppet alle forsøkene som kom.

Neste periode ble jevnere og det var Frisk Asker som tok ledelsen. Scoringen kom i overtall da Martin Røymark satt i boksen omtrent halvveis i perioden. Da var det mange som så for seg at kampbildet ville snu.

Det gjorde det ikke. For Morten Ask fikk tid og rom til å utligne etter at Anders Heier hadde svingt rundt bak mål. Bare to minutter senere kom VIFs ledergoal da Stefan Espelund fintet skudd, men i stedet passet til Oskar Ekelund som satte inn den viktige scoringen.

Men VIF fortsatte og fire sekunder før slutt av andre periode satt den tredje VIF-scoringen bak Dahlberg. Tobias Lindström sendte en perfekt puck til Martin Røymark som smalt inn pucken slik at det sto 1-3 på lystavla.

Også i andre periode gikk skuddstatistikken i Vålerengas favør (11-8).

Det ble fyr i teltet igjen da Frisk Asker reduserte til 2-3 ved Victor Bjørkung, men igjen pådro laget seg utvisninger. Og det ble avgjørende.

For dette overtallet utnyttet også VIF da førsterekka var på plass og Tobias Lindström styrte inn Vålerengas siste scoring tre sekunder før utvisningen var over. Pasningslegger var poengkongen Rasmus Ahlholm.

Og dermed vant VIF skuddstatistikken i den siste perioden også (5-7), slik at den summen endte på 16-32. Da er det greit å vinne med to mål.

Dermed 1-1 i kamper og tredje semifinale spilles i Furuset Forum mandag kveld.