Ishockey

Vålerenga slo tilbake

(Vålerenga – Frisk Asker 3-0, 1–1 i kamper). VIF må øve på avslutninger. Men i går kveld slo de tilbake i andre kvartfinale i hockeysluttspillet.

Av Per Erik Moen

JORDAL AMFI (Dagsavisen): Laget måtte ha sjanse etter sjanse før pucken endelig satt bak banens klart beste spiller, Frisk Askers keeper Nicklas Dahlberg.

En ting er at svenske Nicklas Dahlberg er en god keeper. Noe annet er det at VIF gjør ham god med å skyte ham akkurat så skuddvarm som keepere liker. Når VIF i tillegg glemmer den elementære fordelen det er å sette en forward foran keeper, så var det faktisk rett før Frisk lurte VIF igjen).

For, etter en målløs førsteperiode – skuddstatistikk 14-5, ante vi en reprise. Frisk kom nok en gang på isen med det for øyet å ligge lavt defensivt, og kun satse offensivt når sjansene virkelig var der.

På stillingen 0–0 ble VIFs Jonas Oppøyen sendt i utvisningsbåsen for holding etter 12.30 minutters spill i midtperioden. Frisk kjørte da en offensiv vi ikke har sett så langt i kvartfinalespillet, og kun en tverrligger og en god VIF-keeper Steffen Søberg hindret scoring.

Så kom scoringen, som så ofte i lagidrett, den andre veien rett etterpå. Sondre Olden hadde hele tida vist litt høyere klasse enn de øvrige på isen, med suveren fart på skøyter, godt overblikk, samt evnen til å gjøre litt ekstra med puck. Ringreven Morten Ask spilte fram, Olden satte resolutt inn ledergoalen. Selv keeper Dahlberg måtte kapitulere.

I den siste perioden spilte Frisk Asker seg mer og mer inn i kampen. Naturlig nok for et lag som ligger under. Publikum sto oppreist og ville ha den forløsende 2-0-scoringen. Og da Frisk trodde de var på vei mot utligningen, sa det PANG. Fire og et halvt minutt før slutt kom 2-0-scoringen. Morten Ask og Tobias Lindstrøm fant hverandre, og til sist fant de rekkekamerat Andreas Stene, som sendte pucken i nota og publikum til værs.

3–0 kom et drøyt minutt før slutt, ved Tobias Lindstrøm.

En sliteseier til VIF. Som må vise langt bedre offensive takter skal de ha sjans til å vinne dette sluttspillet.
- Vi var nervøse i Asker, og kjente på det samme i midtperioden i dag før vår første scoring kom. Vi må ha flere spillere inn foran motstanderens mål, vi må rett og slett bli heitere sa VIFs kaptein Erik Follestad Johansen til Dagsavisen rett etter kampslutt.
-  Vi må klare å omsette alle sjansene i scoringer, avsluttet VIF-kapteinen før han ble beordret inn i garderoben.

Sparta-seier

I de andre kampene var det mest dramatikk i Lørenskog ishall. Sparta hadde kniven på strupen etter at de tapte første kvartfinale for Lørenskog på hjemmebane, men østfoldingene slo tilbake og utlignet sluttspillserien med vinnermål like før slutt.

Det sto 2-2 med minuttet igjen å spille av tredje periode, og mye talte for at det skulle gå til forlengning for annen kamp på rad.

Fredag trakk Lørenskog det lengste strået i sudden death, men søndag kveld avgjorde Niklas Roest til fordel for Sparta like før slutt.

Dermed står det 1-1 i kamper i kvartfinaleserien.

NM-sluttspillet ishockey menn søndag, kvartfinaler 2. kamp (best av 7):

Lillehammer – Storhamar 2-3 (0-0, 1-3, 1-0), sammenlagt 0-2

2316 tilskuere. 1. periode: Ingen.

2. periode: 0-1 (25.44) Jacob Berglund, 0-2 (33.00) Berglund (Luke Moffatt, Linus Johansson), 0-3 (36.54) Christian Larriveé (Johansson, Jimmy Andersson), 1-3 (39.51) Dag-Morten Wehn (Mikael Zettergren, Derek Arnold).

3. periode: 2-3 (47.27) Zettergren (Wehn, Vegard Spets).

Dommere: Per Gustav Solem og Petter Hegle. Utvisninger: Lillehammer 5 x 2 min. Storhamar 7 x 2 min.

Lørenskog – Sparta Sarpsborg 2-3 (0-0, 1-1, 1-2), sammenlagt 1-1

1476 tilskuere. 2. periode: 1-0 (27.09) Mats Frøshaug (Marius Trygg), 1-1 (34.23) Henrik Malmström (Patrik Eklund, Niklas Roest).

3. periode: 1-2 (40.22) Dion Knelsen (Jonas Karlsson), 2-2 (50.54) Jeff LoVecchio (Wacey Rabbit), 2-3 (59.00) Roest (Knelsen, Fredrik Lystad Jacobsen).

Dommere: Robert Hallin og Ole Stian Hansen. Utvisninger: Lørenskog 5 x 2 min., 1 x 10 min. Sparta 4 x 2 min.

Stjernen – Stavanger 1-3 (1-2, 0-0, 0-1), sammenlagt 0-2

1642 tilskuere. 1. periode: 0-1 (9.39) Peter Lorentzen (Nick Plastino, Dennis L. Sveum), 0-2 (10.58) Tommy Kristiansen (Kristian Forsberg, Daniel B. Rokseth), 1-2 (15.14) Michael Colavecchia (Jordan George).

3. periode: 1-3 (59.45) Josh Soares (Henrik Solberg, Forsberg).

Dommere: Thomas Tysland og Owe Lüthcke. Utvisninger Stjernen 4 x 2 min. Stavanger Oilers 6 x 2 min., 1 x 10 min.

Vålerenga – Frisk Asker 3-0 (0-0, 1-0, 2-0), sammenlagt 1-1

2782 tilskuere. 2. periode: 1-0 (35.17) Sondre Olden (Morten Ask, Tobias Lindström).

3. periode: 2-0 (45.22) Andreas Stene (Lindström, Ask), 3-0 (58.16) Tobias Lindström (Olden, Stefan Espeland).

Dommer: Tommy Søstumoen. Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min. Frisk Asker 6 x 2 min.