Vålerenga slo erkerivalen

(Vålerenga - Storhamar 4-3). Vålerenga var mest effektive på Jordal tirsdag kveld og slo Storhamar etter å ha ledet hele veien. Mye tyder på at de møtes i kvartfinale i sluttspillet.

Bilde 1 av 2

Av Geir Andreassen

Dermed har Espen «Shampo» Knutsens gutter et godt tak på fjerdeplassen. Storhamar har samme poengsum, men to kamper mer spilt.

Vålerenga fikk en pangstart på kampen mot erkerivalene fra Hamar. Før det var gått 25 sekunder måtte Christian Larrivée i utvisningsboksen. Før minuttet var unnagjort hadde Tobias Lindström satt inn 1-0-målet.

Etter litt over åtte minutters spill gjorde Mathias Trygg 2-0, også denne gangen med en spiller mer på isen.

Vålerenga-spillerne jobbet slet over hele banen og lot ikke motstanderen få særlig fred til å bygge opp spillet sitt.

Alexander Reichenberg klarte derimot å lure Steffen Søberg da han reduserte til 1-2 knestående på isen. Storhamar vant skuddstatistikken hele 15-7 i første periode, men det hjalp lite mot et kompakt VIF-forsvar.

Follestad Johansen matchvinner

Midtperioden endte målløs, men Hamar-laget hadde derimot kommet mer med i kampen og vant også skuddstatistikken i denne perioden med 13-7.

I tredje periode skjedde det derimot mye. Storhamars poengkonge Jacob Berglund ga de tilreisende noe å juble for da han utlignet til 2-2.

Men et mer aggressivt hjemmelag svarte igjen og backen Erik Follestad Johansen gjorde det meste selv da han valset rundt og satte pucken i mål. Etter nærmest en æresrunde i hele Storhamars sone satte han pucken knallhardt oppunder tverrliggeren. En flott prestasjon.

Gleden varte ikke lenge før Larrivée var frampå med sin utligning og det ble liv i kampen igjen.

Iskrigerhelten Johansen hadde derimot ikke gjort sitt for kvelden. Han var kanskje noe heldig da han vippet han pucken mot mål fra blålinjen. Pucken snek seg i mål oppunder tverrliggeren over skulderen på Storhamars målvakt Oskar Östlund. Johansen ble med det matchvinner.

Møtes i kvartfinalen?

Uansett hvem av lagene som havner på fjerdeplassen er det mye som tyder på at disse to lagene trolig møtes i en kvartfinale.

Serievinneren får velge kvartfinalemotstander først blant lagene fra fem til åtte. Lag nummer to får velge blant de tre resterende, mens lag nummer tre får velge mellom de to gjenværende lagene. Lag nummer fire må møte det laget som er igjen, men får hjemmebanefordelen.

Totalt i kampen vant Storhamar skuddstatistikken 37-24, sjelden stor margin til å være på Jordal. Men det er fortsatt målene som teller. (NTB)