Vålerenga showet seg til NM-semifinale

(Vålerenga - Manglerud Star 6-2, 4-1 i kamper). Vålerenga trengte tid, men til slutt ble Manglerud Star feid av isen 6-2. Med fredagens seier booket seriemesteren semifinalebillett i NM-sluttspillet.

Storfavoritten gikk videre med 4-1 sammenlagt. Fra før er fjorårets dobbeltmester Storhamar klar for neste runde.

Vålerenga var ikke på sitt skarpeste de første 20 minuttene, men etter en pauseprat løsnet det skikkelig i Furuset Forum. Andreas Heier sendte vertene foran tidlig i midtperioden, og i løpet av det neste kvarteret hadde Tobias Lindström, Rasmus Ahlholm og Villiam Strøm ordnet 4-0.

Etter den siste pausen ville også Martin Røymark og Morten Ask være med på scoringsfesten. To av Vålerengas mål kom i overtallsspill.

Manglerud-duoen Christer Simonsen og Magnus Henriksen pyntet litt på resultatet mot slutten. Hjemmelaget hadde to spillere utvist da byrivalen fikk sin første redusering etter 50.37 minutter. VIF var også i undertall da gjestene scoret igjen noen minutter senere.

De to øvrige kvartfinalene blir avgjort tidligst søndag. Frisk Asker lå under 2-3, men snudde til 7-4-seier borte mot Lillehammer. De oransjekledde leder dermed 3-2 sammenlagt og har matchball når lagene møtes igjen i Asker.

Viktor Granholm og Hampus Gustafsson hadde hver sin måldobbel for Frisk i fredagens oppgjør. Også Joey Benik ble tomålsscorer, men det ble til ingen nytte for Lillehammer.

Det sto 5-5 mellom Stavanger Oilers og Sparta etter tre perioder. Dermed måtte den smått elleville kampen ut i forlengning. Der avgjorde Stavanger. Hjemmelaget ledet med to mål hele tre ganger, men gjestene fra Sarpsborg slo tilbake og tettet luken. Det sto 2-2 sammenlagt mellom lagene før kampstart.

NM-sluttspillet ishockey fredag, kvartfinaler 5. kamp (best av 7):

Vålerenga – Manglerud Star 6-2 (0-0, 4-0, 2-2), sammenlagt 4-1

Furuset Forum: 709 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (21.11) Andreas Heier (Filip Gunnarsson, Daniel Sørvik), 2-0 (31.10) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm), 3-0 (32.56) Ahlholm (Lindström, Stefan Espeland), 4-0 (36.37) Villiam Strøm (Jonas Oppøyen).

3. periode: 5-0 (47.31) Martin Røymark (Lindström, Ahlholm), 6-0 (49.33) Morten Ask (Oskar Ekelund, Sørvik), 6-1 (50.37) Christer Simonsen (Matthew Vanvoorhis, Jesper Hoel), 6-2 (54.44) Magnus Henriksen (Simonsen, Vanvoorhis).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar, Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Vålerenga 6 x 2 min., Manglerud Star 3 x 2 min.

Vålerenga er klar for semifinale.

Lillehammer – Frisk Asker 4-7 (3-2, 0-4, 1-1), sammenlagt 2-3

Kristins hall: 1721 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (4.05) Joey Benik (Austin Cangelosi), 1-1 (5.43) Viktor Granholm (Anders Bastiansen, Garreth Thompson), 1-2 (10.41) Endre Medby (Petter Kristiansen, Mats Frøshaug), 2-2 (15.03) Justin Hickman (Nick Dineen, Sondre Bergersen Bjerke), 3-2 (18.24) Benik (Stian Kaltrud Nystuen, Cangelosi).

2. periode: 3-3 (27.22) Mikkel Seiergren Christiansen (Victor Björkung, Kyle Bonis), 3-4 (32.09) Hampus Gustafsson (Bonis, Sebastian Johansen), 3-5 (35.38) Johansen (Bonis), 3-6 (37.49) Gustafsson (Bonis, Johansen).

3. periode: 4-6 (45.59) Martin Ellingsen (Nystuen, Jacob Noer), 4-7 (58.33) Granholm (Thompson, Bastiansen).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Jørn M. Ekeberg, Nesøya.

Utvisninger: Lillehammer 4 x 2 min., Frisk Asker 6 x 2 min. og 1 x 10 min.

Stavanger – Sparta 6-5 e.f. (2-1, 3-4, 0-0, 1-0), sammenlagt 3-2

DNB Arena.

Mål:

1. periode: 0-1 (2.49) Didrik Svendsen (Håkon Stormli, Herman Kopperud), 1-1 (14.53) Mario Lucia (Luc Snuggerud, David Morley), 2-1 (17.39) Johannes Johannesen (Morley).

2. periode: 3-1 (22.05) Jonas Djupvik Løvlie (Jacob Lagacé, Gregory Mauldin), 3-2 (25.37) Scott Allen (Dylan Zink), 4-2 (29.41) Robin Mathisen (Thomas Berg-Paulsen), 4-3 (31.03) Peter Quenneville (Allen, Niklas Roest), 5-3 (31.46) Morley (Lucia, Johannesen), 5-4 (34.39) Andreas Klavestad (Martin Grönberg), 5-5 (35.21) Kopperud (Stormli, Kristian Østby).

3. periode: Ingen.

Forlengning: 6-5 (71.21) Daniel Rokseth (Lucia, Stephan Vigier).

Dommere: Christian Persson, Ski og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star.

Utvisninger: Stavanger 4 x 2 min., Sparta Sarpsborg 2 x 2 min.