Sport

Vålerenga ser ikke etter ren kantspiller etter Udahl-kjøpet

Vålerenga går ikke videre med prøvespilleren Adakole Benedict Elijah. Samtidig anser Dag-Eilev Fagermo og co. seg for å være der de skal være på spillerfronten offensivt.

Den nigerianske angrepsspilleren Adakole Benedict Elijah, født i 2002, har vist seg positivt fram på Valle. Men nå har VIF tatt et valg.

– I går ble vi enig med agentene hans om at vi stopper nå. Han var uheldig nylig, og fikk en liten skade som har holdt ham ute. Det er litt uvisst hvor lenge, men i hvert fall ut denne uka. Vi har sagt vi stopper her nå, for denne gang. Vi skulle gjerne hatt ham med på «treningsleir» en stund til, men i og med at han er ute nå så går ikke det, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– Så da er han ikke aktuell for VIF mer? Og kan dermed gå til en annen klubb?

– På kort sikt er han ikke aktuell for oss mer, nei.

###

VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen, her på Intility Arena før jul. Foto: Jørn H. Skjærpe

Les også: Nielsen om Vålerenga-interessen: – Det er supergøy (+)

Sier seg ferdighandlet offensivt

Mandag bekreftet Vålerenga at Henrik Udahl har skrevet under på en treårskontrakt. Det gir seg også utslag i den videre spillerjakten.

– Vi tok vel et valg med å hente Henrik. Så akkurat nå er vi komplett foran der, da. Vi har jo Aron, Amor og Osame som de rene kantvalgene. Så kan Osame spille i flere posisjoner. Så ønsker vi å gi unggutten Seedy Jatta en mulighet som fjerdevalg i tillegg, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

– Vi har hatt ambisjon om å klare å finne en spiller som skal oppfylle to roller – kant og spiss. Men da vi skjønte at Henrik var i ferd med å ryke til en konkurrent, måtte vi gå en ny runde. Vi fant ut at det så såpass vanskelig ut å dekke to posisjoner nå, at vi da heller ville gå for førstevalget som ren andrespiss i stedet.

Ingebrigtsen, Fagermo og co. jakter imidlertid fortsatt på en spiller med mer defensive fibre.

– Der er vi ikke noe nærmere. Dessverre. Det er litt vanskelig der for øyeblikket, sier sportssjefen.

Les også: Vålerenga bekreftet Udahl-signeringen

Nouri-exit?

– Kan noen spillere forsvinne ut før sesongstart? Høyreback Amin Nouri, for eksempel?

– Amin er i en litt vanskelig sportslig posisjon i prioritetsrekkefølgen. Men han har hatt gode samtaler med Fagermo om det. Han har også hatt konkrete henvendelser på seg. Det er i hvert fall én klubb som gjerne skulle hatt ham på plass. Så har han enn så lenge ikke syntes at det er spennende nok. Men han står på på trening. Vi får se hva som skjer der.

– Noen andre som kan forsvinne ut?

– Det er litt som i fjor. Dem som nivåmessig er mellom VIF 2 og VIF 1 av de yngre spillerne, har vi gode historier med å sende på utlån. Det kan være at en eller to av dem kan ta en runde ut, men det er intet konkret per nå. Det blir nok som det pleier, med at vi vet mer fra 1. mars og utover. Men skal vi låne ut noen, er det viktig at det blir til et høyere nivå enn det de får i dag.

Les også: Vålerenga ble tilbudt engelsk midtbaneprofil (+)

Mer fra Dagsavisen