Vålerenga-seier ga MS nytt håp

(Vålerenga – Narvik 4-1) Mens Vålerenga spiller om en høyere plassering i Get-ligaen, kjemper Narvik for å unngå nedrykk. Henrik Olséns to scoringer bidro til VIF-triumf i torsdagens oppgjør i Furuset Forum.

FURUSET FORUM (Dagsavisen): Hjemmelaget åpnet svakt, men ledet allikevel 1-0 etter første periode. I kampens første powerplay ble Jørgen Karterud kveldens første målscorer. Etter pausen utlignet Narvik i undertall med Jonathan Lêman, før Henrik Olsén sendte VIF tilbake i ledelsen. Dermed sto det 2-1 til Vålerenga før siste periode. Med nytt powerplay tidlig i siste periode økte poengkongen Tobias Lindström ledelsen til 3-1, før Henrik Olsén la på til 4-1 med sin andre scoring for kvelden.

Sluttspillet nærmer seg, og Vålerenga har fortsatt mulighet til å klare både fjerde- og tredjeplassen i Get-ligaen. VIF ligger ett poeng bak Frisk Asker, og syv poeng bak Lillehammer. Det gjenstår fem kamper i serien, og Lillehammer er VIFs neste motstander. Med tre poeng på bortebane i Lillehammer vil tredjeplassen være fire poeng unna.

Narvik derimot, sliter på nedre halvdel av tabellen. Laget fra nord ligger så vidt på trygg plass, mens Get-ligaens andre Oslo-lag, Manglerud Star, er posisjonert på nedrykksplass like bak Narvik. Dagens Vålerenga-seier var dermed en hjelpende hånd for MS som må passere Narvik på tabellen dersom to lag fra hovedstaden skal spille på øverste nivå neste sesong også.

Vålerenga – Narvik 4-1 (1-0, 1-1, 2-0)

Furuset Forum: 735 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (3.35) Jørgen Kvarud Karterud (Gustaf Berling, Tobias Lindström).

2. periode: 1-1 (32.57) Jonathan Lêman (Tom André Christensen), 2-1 (33.51) Karl Ove Henrik Olsen (Kalle Ekelund, Filip Gunnarsson).

3. periode: 3-1 (42.43) Lindström (Ekelund, Berling), 4-1 (43.05) Olsen.

Utvisninger: Vålerenga 1 x 2 min., Narvik 3 x 2 min.