Sport

Vålerenga-profil kan få gjennombrudds-pris

Vålerengas Celin Bizet Ildhusøy kjemper med Lyns Camilla Linberg og Rosenborg-spiller Elin Sørum om å få prisen for «Årets gjennombrudd» i Toppserien.

Det opplyser Toppfotball Kvinner fredag.

I forbindelse med cupfinalen 13. desember skal det deles ut priser i en rekke kategorier til spillere som har utmerket seg i årets fotballsesong. Foreløpig er det kun de nominerte til gjennombruddsprisen som er offentliggjort.

Rosenborg-spiller Elin Sørum, som av juryen omtales som ekstremt fotballklok tross sin unge alder, er blant disse.

«20-åringen har tatt enorme steg denne sesongen og er med på å styre store deler av Rosenborgs spill. Sørum stabiliserer midtbanen slik at de offensive spillerne foran henne kan slå seg løs uten bekymring», skriver juryen.

Les også: Spår lys fotballframtid for VIF-kometen: – Hun har tatt et stort steg

Den har bestått av eksperter, kommentatorer og journalister.

Lyn-spiller Linberg får også gode skussmål.

«Hun er kanskje den beste teknikeren i Toppserien, og passerer bekymringsløst motspillere med et ekstremt bredt repertoar av finter. Hun har uten tvil vært Lyns beste spiller denne sesongen», het det blant annet i begrunnelsen.

Les også: To nye eliteseriekamper i fotball flyttet (+)

Celin Bizet Ildhusøy kan bli seriemester med Vålerenga og har også en solid sesong bak seg.

«Vålerengas unge ving er en spiller ethvert lag må ta hensyn til. Hun er et uromoment som tør å prøve på det spektakulære, og som ofte er med på å skape ubalanse hos sine motspillere», skriver juryen.

Toppserien avsluttes etter planen 6. desember.

Mer fra Dagsavisen