Ghayas Zahid ble endelig matchvinner for VIF igjen. Her skyter han via en TIL-forsvarer og i mål. FOTO: AUDUN BRAASTAD/NTB SCANPIX

Vålerenga presenterte nyheter

(Vålerenga - Tromsø 1-0). To nye svenske spillere fikk vist seg fram på banen og Moa Abdellaoue hilste på fansen. Men spillemessig var det ganske ordinært fra Vålerenga fredag kveld.

Av Ines Margot Zander

ULLEVAAL STADION: Vålerenga hadde ballen mest da Tromsø gjestet Ullevaal, og vant 1-0 i en kamp uten de store sjansene. – En fortjent seier, sa Vålerenga-trener Kjetil Rekdal etter kampen.   

– Jeg synes vi vinner fortjent totalt sett. Det er vi som prøver å lage en fotballkamp, og det er vi som bestemmer det meste utpå her. Tromsø har en stor sjanse på overtid og et skudd i tverrliggeren i første omgang, men dette var en hardt tilkjempet seier som vi dro i land, sa Rekdal til NTB etter kampen.

Etter skuddet i tverrliggeren fra Gjermund Åsen var det hjemmelaget som ville mest, men de kom ikke til noen sjanser før scoringen.

– Det er mange sånne kamper i eliteserien. Det er ofte lite forskjell mellom lag i enkeltkamper, og det var det i dag, fortsatte Rekdal.

Lykkelig

Ghayas Zahid scoret kampens eneste mål etter 19 minutter, og sikret Vålerenga tre viktige poeng. Christian Grindheim fant Zahid, som stormet fram med ballen ute på venstrekanten. Han trakk inn mot mål, fintet av Christian Landu Landu, før han avsluttet i venstre hjørne. Keeper Pål Vestly Heigre klarte ikke å redde, og det sto 1-0 til hjemmelaget.

– Jeg kom i en posisjon jeg ofte kommer i, og i ni av ti ganger går jeg inn i banen der, sånn som i dag. Avslutningen gikk via en spiller, men jeg tror den hadde gått inn uansett så det var utrolig deilig, sa målscoreren, som var enig med treneren i at det var en fortjent seier til hjemmelaget.

– Helt på slutten må vi kjempe, men før det hadde vi full kontroll. Vi takler presset, og vinner kampen fullt fortjent.

Tromsø-trener Steinar Nilsen var ikke spesielt skuffet etter å ha tapt sin tredje kamp på rad.

– Vi fikk virkelig stoltheten vår såret da vi tapte mot Strømsgodset, men jeg synes at vi har løftet oss til i dag.

– Jeg likte karakteren til spillerne, og jeg liker måten de framstår på. Ikke minst med tanke på avstandsforholdet i det defensive i dag, i tillegg til at det til tider er klasse over måten vi angriper på, sa Nilsen til NTB.

Nye spillere

Robert Lundström og Melker Hallberg fikk begge sin debut for Vålerenga fredag.

– De er spennende begge to. I dag viste dem at de er gode fotballspillere, var dommen fra Rekdal etter kampen.

I pausen fredag ble også Mohammed «Moa» Abdellaoue presentert for hjemmefansen til stor applaus.

– At Moa nå er en del av laget vil gjøre at vi blir enda sterkere i bredden, og enda sterkere i muligheten til å kunne velge litt forskjellig. Det blir spennende framover, sa Rekdal.

Søndag venter storkamp mot Real Madrid, mens neste helg blir det «seriefinale» mot Rosenborg.

– Det blir en artig kamp. Det er på tide at de taper snart, sa Rekdal. (NTB)

Les kommentar: Kan Moa heve Vålerenga? http://nyemeninger.no/alle_meninger/cat1001/subcat1033/thread312915/

Med fredagens seier ligger Vålerenga igjen på sølvplass, seks poeng bak serieleder Rosenborg som har en kamp mindre spilt.

Tromsø ligger på kvalifiseringsplass, a poeng med Mjøndalen på nedrykksplass. (NTB)

KAMPFAKTA

Eliteserien fredag:

Vålerenga - Tromsø 1-0 (1-0)

Ullevaal stadion:7629 tilskuere.

Mål: 1-0 Ghayas Zahid (19).

Dommer: Ken Henry Johnsen, Flint. Gult kort: Herman Stengel, Melker Hallberg, Vålerenga, Zdenek Ondrasek, Christian Landu Landu, Tromsø.

Vålerenga (4-2-3-1): Sascha Burchert – Robert Lundström, Kjetil Wæhler, Jonatan Tollås Nation, Ruben Kristiansen (Ivan Näsberg fra 77.) – Christian Grindheim, Herman Stengel – Alexander Mathisen (Simon Larsen fra 67.), Ghayas Zahid, Daniel Braaten (Melker Hellberg fra 50.) – Deshorn Brown.

Tromsø (4-5-1): Pål Vestly Heigre – Hans Nordbye (Remi Johansen fra 62.), Magnar Ødegaard, Henrik Gjesdal, Kent-Are Antonsen – Magnus Andersen, Christian Landu Landu (Runar Espejord fra 78.), Marcus Hansson, Morten Moldskred, Gjermund Åsen (Runar Espejord fra 78.) – Zdenek Ondrasek.