Vålerenga plaget Stavanger igjen. Men det sprakk også denne gang

(Stavanger Oilers - Vålerenga 4-2). Det var likt etter to perioder, men utvisningene ødela for VIF i Stavanger. Tre av fire mål kom i overtall og Oilers kan være seriemester før vi skriver februar.

.Det er bare Vålerenga som har klart å skape trøbbel for Stavanger Oilers på deres hjemmebane denne sesongen ved å ta poeng, og det fortsatte slik lenge tirsdag kveld. Også denne kvelden hadde VIF los på poeng, men kombinasjonen utvisninger og uheldig keeperspill ødela for dette høyst varierende VIF-laget.

– Vi har sårbar stall, og vi straffes hardt av noen rare dommeravgjørelser. Men vi følte oss lenge helt på høyde med Oilers, sa VIF-trener Roy Johansen til TV2 etter kampen.

Det er bare et spørsmål om hvilken dato Oilers tar seriemesterskapet på, men VIF ville i hvert fall utsette feiringen til i februar. Det fikk de kanskje ikke til.

Tok ledelsen

Men det var VIF som kom best ut i DNB Arena da Thomas Olsen satte pucken bak Henrik Holm bare få sekunder etter at VIF ikke hadde utnyttet sitt overtall. Da slappet Stavanger kanskje litt av?

VIF vant skuddstatistikken 11-6 og hadde igjen markert seg i Stavanger. De gikk med en god følelse inn i første pause.

Men utligningen kom tidlig i midtperioden da Nolan Zajac satte inn kveldens første fulltreffer. Backen skjøt hardt og kontant opp i Steffen Søbergs vensre hjørnet da hjemmelaget var i overtall.

Samme mann sendte Oilers opp i ledelsen da han sendte av en frekkas fra spiss vinkel og det spørs om ikke VIF-keeper Søberg burde hindret den.

Med scoringen er kanadieren toppscoreren i Get-ligaen denne sesongen.

Ineffektive

Vålerenga har hatt ineffektivitet som en av sine store utfordringer denne vinteren, men denne kvelden klarte laget å slå tilbake igjen. Nå var det Andreas Stene som gikk på et intenst sololøp, pasningen til Thomas Olsen ble sklidd inn via skøyta, og om den var aktiv eller ikke måtte sjekkes på video. Dommerne valgte å godkjenne utligningen.

Alle de tidligere kampene i sesongen har endt med ettmålsseier til Oilers, men i siste perioden var Oilers sterkest. Med god hjelp av utvisningene som felte VIF. Og den siste utvisningen av Thomas Olsen var VIF-trenerne midt sagt kritiske til.

Men i overtallet sto ikke VIF i mot og Dan Kessel og Greg Mauldin satte inn de to siste scoringene. Også 3-2 målet ville en Steffen Søberg i flytsonen ha tatt.

Oilers er to seire unna seriegullet og laget er ubeseiret på hjemmebane denne sesongen. Vålerenga har fått en ny nedtur og skal ut i ny vrien bortekamp mot Storhamar torsdag.

– Oilers sklir på et bananskall hele sesongen og finner alltid en måte å vinne på, det skal de har for, sa Jørgen Karterud, som håper å hjelpe VIF til en brukbar posisjon inn i sluttspillet.

Eliteserien menn tirsdag:

Stavanger – Vålerenga 4-2 (0-1, 2-1, 2-0)

DNB Arena, Stavanger: 4089 tilskuere.

1. periode: 0-1 (14.30) Thomas Olsen (Colin Spaberg Olsen, Andreas Stene).

2. periode: 1-1 (28.03) Nolan Zajac (Dan Kissel, Markus Søberg), 2-1 (32.52) Zajac (Brady Maurice Brassart, Søberg), 2-2 (34.59) Olsen (Stene).

3. periode: 3-2 (54.18) Kissel (Zajac, Søberg), 4-2 (57.04) Greg Mauldin (Kissel, Mathias Trettenes).

Utvisninger: Stavanger 2 x 2 min., Vålerenga 5 x 2 min.