Vålerenga overrasket seg sjøl med sterk borteseier

(Djurgården - Vålerenga 0-3). Vålerenga bygger PR for seg sjøl opp mot seriestart. Søndagens sterke seier i Stockholm blir lagt merke til. - Etter pause styrte vi det meste, sier Ronny Deila.

Nesten 8000 tilskuere kom til Sveriges flotteste innendørs fotballstadion for å se Djurgården ha alt på stell foran seriestarten i Allsvenskan. Da var det brutalt å gå av kunstgresset med 0-3 for et norsk lag. Eneste trøst for Stockholm-publikummet var at den gamle landslagskjempen Kim Källström ble presentert som ny spiller i pausem.

VIF-trener Ronny Deila hadde bedt om kjappere bein og mer energi foran denne treningskampen mot et av svensk fotballs mest profilerte lag. Det fikk han. Han fikk se et Vålerenga der forsvaret holdt seg imponerende samlet mot de svenske forsøkene, og han fikk se Moa Abdellaoue score to mål etter pause, to scoringer av ganske klassisk Moa-merke.

Mistet ballen

- Veldig fornøyd med 2. omgangen der vi kontrollerer det meste. Før pause mistet vi ballen for lett og fikk brudd i mot. Dette fikk vi justert og etter pause var vi nær slik jeg vil at vi skal se ut, sier Ronny Deila til Dagsavisen.

Da var intensiteten på plass og forsvaret jobbet tett slik at Djurgården knapt kom til sjanser før kampen i praksis var avgjort.

Før pause var det Vålerengas salgsobjekt nummer en, Ghayas Zahid, som satte inn ledelsen. Han plukket opp en returball etter corner, la et nytt innleg, men på mål. Der kom en VIF-spiller stupende, men Ivan Näsberg nådde ikke ballen, men fintet ut Djurgården-keeperen såpass at ballen gikk rett i mål.

I det svenske målet sto forøvrig en annen gammel svensk landslagskjempe, Andreas Isaksson, som også har kommet hjem for å avslutte karrieren i Djurgården.

De to målene etter pause kom med fire minutters mellomrom. Først da Moa Abdellaoue vant en duell med keeper og satte ballen i mål fra kort hold. Deretter da han skjøt overraskende rett innefor 16-meteren og ballen lurte seg forbi Isaksson.Scoringen kom etter en flott kontring der Magnus Grødem satte fart.

Svenskene hadde også sine sjanser helt i sluttfasen, blant annet to ganger smalt ballen i stengene. Og ved en anledning reddet Markus Nakkim på streken.

VIF overrasket

- Dete er solid av oss, men vi skal ikke ta veldig av. Treningskamper lever sine egne liv. Jeg synes Djurgården var best før pause, men vi kom oss veldig, sa Christian Grindheim til CMore etter kampen.

Kim Källström spilte ikke kampen for Djurgården, men vedgikk at Vålerenga overrasket ham litt.

- Vi har litt å jobbe med, og jeg håper å være spilleklar så fort som mulig, sa han til sine egne supportere i pausen.

For Vålerenga var det positivt at de vokste utover i kampen og laget kom til mange gode innlegg. Og resultatet bygger utvilsomt selvtillit.

Vålerenga har spillere på prøve om dagen, disse fikk lite spilletid i Stockholm, men kan få mer i neste kamper.

- Vi neholder dem på trening i uka som kommer, så får vi se hva vi gjør, sier Deila.

Neste treningskamp for Vålerenga er Stabæk borte kommende fredag. De slo Lustenau fra Østerrike 2-0 på Malta søndag. Scoringene til Ohi Omoijuanfo og Moussa Njie avgjorde.

Djurgården - Vålerenga 0-3 (0-1).

Tele2 Arena i Stockholm: 7225 tilskuere.

Mål: 0-1 Ghauas Zahid (15), 0-2 Moa Abdellaoue (63), 0-3 Moa Abdellaoue (67).

Vålerenga startet slik: Marcus Sandberg - Robert Lundström, Jonatan Tollås Nation, Markus Nakkim, Ivan Näsberg - Magnus Lekven, Christian Grindheim - Ghayas Zahid - Magnus Grødem, Moa Abdellaoue, Simen Juklerød.