Vålerengas Jonatan Tollås Nation og Strømsgodsets Marcus Pedersen under eliteseriekampen mellom SIF og VIF på Marienlyst søndag. Til høsten møtes lagene igjen samme sted. I NM.

Vålerenga møter Godset i kvartfinalen

Trekningen av kvartfinalene i NM er klar. Vålerenga skjønte det ble bortekamp da de trakk Strømsgodset.

 

Bodø/Glimt – Sarpsborg

Strømsgodset – Vålerenga

Tromsø – Rosenborg

Kongsvinger – Sandefjord

Dette er kvartfinalene i fotball-NM for  menn i år.

Det ble klart under gårsdagens trekning på Ullevaal stadion. Det er dermed sikkert at et 1. divisjonslag går til semifinale. Både KIL og Sandefjord spiller på nest øverste nivå. I Oslo mottas nyhetene om kvartfinalemotstander Strømsgodset med fatning.

– Det er cupen, så man må ta det man får. Vi hadde et håp om hjemmebane, men da vi fikk Godset visste vi at det ble Drammen. Det er en tøff arena og et godt lag, så det blir nok en fartsfylt og spennende kamp, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal til NTB.

47-åringen fikk senest søndagen som var se Godset snu 0-2 til 3-2 mot hans gutter på Marienlyst.

– Det er lenge til september, så det skal ikke ha noe å si. Men vi hadde bra tak på de, og viste at vi kan hamle opp på de fleste. Det er to lag som kjenner hverandre godt, sier Vålerenga-treneren.

– Vålerenga er ingen drømmemotstander. Det er vanligvis tøffe bataljer mot dem. Men det viktigste var at vi fikk hjemmekamp, sier Strømsgodset-trener Bjørn Petter Ingebretsen til Dagsavisen etter gårsdagens trekning.

– Vi kunne fått verre motstander enn Vålerenga. Hvis vi hadde trukket Tromsø eller Bodø/Glimt ville det vært verre, fortsetter han.

Nå konsentrere han seg om søndagens kamp mot Odd. Og etter det er det sommerpause, eller EM-pause, og da gir han spillerne sine litt fri.

– De vil ikke få noe treningsprogram, for jeg stoler på dem.

Dette er de aktuelle cupdatoene utover høsten: Kvartfinaler 21. – 22. september, semifinaler 26.- 27. oktober og finale 20. november.

Disse klubbene har vunnet de ti siste NM-finalene:

2015: Rosenborg

2014: Molde

2013: Molde

2012: Hødd

2011: Aalesund

2010: Strømsgodset

2009: Aalesund

2008: Vålerenga

2007: Lillestrøm

2006: Fredrikstad