Sport

Vålerenga med seks av åtte treningskamper hjemme

Vålerenga forbereder fotballsesongen på hjemmebane. Det betyr full fyr på Intility i hele vinter.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo kan ikke sende spillerne på sydenvarme treningsleirer i vinter. En iskald, men oppvarmet Intility Arena blir base for både trening og kamper.

Umoralsk å reise

– Det ville jo vært direkte umoralsk å planlegge treningsleirer utenlands slik situasjonen er nå, sier Fagermo til Dagsavisen.

– Kanskje noen av spillerne blir skuffet, men vi har gode nok fasiliteter her hjemme, sier han.

Men han vil gjerne ta litt av Norge i bruk.

Så vinterens to eksotiske reisemål blir Raufoss og Bodø. Det kan bli flere hvis smitten løsner taket. Ingenting tyder på det.

Les også: Fagermo: – I januar vil vi ha tatt store steg på Intility (+)

Lagt mer til rette

– Vi har bedret fasilitetene på Intility så mye at det skal være trivelig å være der hele dagen, enten ute eller inne, sier sportssjef Jørgen Ingebrigtsen.

Han er på jobb og planlegger detaljene mens spillerne er på ferie. Spillerne møtes igjen 18. januar, trenerne noen dager før.

Første treningskamp blir mot nyopprykkede Tromsø 5. februar, mens generalprøven før seriestart blir mot IFK Göteborg 26. mars.

Undervarmen på Intility måtte slås på både til serieavslutningen bitte lille julaften og kvalifiseringskampen mellom Mjøndalen og Sogndal som ble spilt der i romjula.

Tidligere har banen vært vinterstengt for å spare strømutgifter, i vinter blir det full fyr. Vålerengas damelag har også mesterligakamp her i februar.

Uavklart

Mange lurer på status for de fire spillerne på utgående kontrakter. Har Jonatan Tollås Nation, Herolind Shala, Magnus Lekven og Benjamin Stokke alle spilt sine siste kamper for VIF?

– Ingenting nytt å melde der, sier Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

Økonomien i VIF er som i alle klubber utfordrende, men bronsemedaljen medførte en ekstra bonus på fem millioner kroner. Det kan få innvirkning på valgene som tas.

Men hvis alle fire forsvinner, må nye folk inn. Overgangsvinduet åpner 15. januar og da kan mye skje også med Vålerengas spillerstall.

Oppsettet for Eliteserien 2021 er ventet senere denne uka, men seriestarten er satt til mandag 5. april (2. påskedag) både for Eliteserien og 1. divisjon (OBOS-ligaen).

Dette blir VIFs treningskamper:

5.2: VIF – Tromsø, Intility

12.2: VIF – Sogndal, Intility

19.2: VIF – Strømsgodset, Intility.

5.3: Bodø/Glimt – Vålerenga, Aspmyra.

9.3: VIF – Sarpsborg 08, Intility.

12.3: Raufoss – Vålerenga, Nammo Stadion.

19.3: VIF – KFUM Oslo, Intility.

26.3: VIF – IFK Göteborg, Intility.

Mer fra Dagsavisen