Sport

Vålerenga med gull i blikket: – Det er nå det avgjøres

VIFs første seriegull på kvinnesiden står øverst på ønskelista til Synne Jensen (24) og lagkameratene denne høsten. Søndag spilles den uhyre viktige hjemmekampen mot tabelltoer Rosenborg på Intility Arena.

VALLE (Dagsavisen): I kampen etter kommer tabelltreer og regjerende seriemester LSK Kvinner på besøk. Avstanden til henholdsvis RBK og LSK er i dag på ett og tre poeng.

– Man kjenner at vi er inne i en viktig uke. Det er litt sånn stemning. Men det er bare gøy, sier en smilende Synne Jensen til Dagsavisen.

Nylig ble hun – som VIFs eneste representant – tatt ut i A-landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Hviterussland og Wales. Men først er det kun RBK som står i hodet på den tidligere Røa-angriperen.

Les også: Vålerenga håpet på 600 tilskuere mot Rosenborg. Nå går det ikke (DA+)

– Vi skal ha de samme rutinene som vanlig, i så måte er det en helt vanlig kamp. Samtidig er det en veldig viktig kamp. Jeg kjenner ikke så stor forskjell på hva vi vanligvis gjør, men gruppa er kanskje ekstra påskrudd. Jeg tenker det er litt viktig å ikke forandre så mye, selv om det er viktige tider, sier Jensen.

– Det er en kamp som kan være veldig avgjørende. Vi har sykt lyst til å vinne. Det er jo det som gir det beste utgangspunktet videre. Det kan bli tøft hvis vi ikke vinner den kampen, legger hun til.

###

Synne Jensen ved Intility Arena. Foto: Jørn H. Skjærpe

Liker spenningen

– Først RBK og så LSK. Hvilken betydning har denne perioden?

– Det kommer til å avgjøres nå, det gjør det. Men jeg synes det er morsomt også, at det er mot slutten og at det er så spennende. Det må være gøy å følge med på også, tenker jeg.

– Smaker man litt på gullet nå?

– Klart det, herregud. Det hadde vært dritgøy å vinne seriegull. Vi er en sykt sulten gjeng. Man merker at hele klubben er sykt giret. Vi har alle i ryggen. Vi ønsker å få dyttet LSK litt ned fra tronen, svarer hun smilende.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

– Hva forventer dere av RBK?

– Rosenborg har vært veldig gode i år. VI møtte dem borte, da ble det uavgjort. Det var ikke så mange sjanser. Men nå kommer de hjem til oss, da. Vi har lyst til å være laget som dominerer. Men jeg tror det blir tøft, de har sett gode ut. Jeg forventer jevn kamp, innrømmer 24-åringen.

Selv har hun funnet seg til rette etter overgangen fra Røa før sesongen.

– Det tar alltid litt tid i en ny klubb, men jeg kjenner at det går bedre og bedre for meg nå. Det passer jo bra når vi går inn i en så viktig periode, poengterer Jensen, som roser opplegget og fasilitetene hun har kommet til i Vålerenga.

Sjögren-dialog

– Stadion er helt rå. Fasilitetene er landets beste, slår hun fast.

Jensen, som kan få sin 25. landskamp mot Hviterussland, er klar på at hun har ambisjoner både i klubb- og landslagsfotballen.

– På landslaget er det selvfølgelig målet å komme til mesterskap. Personlig handler det om å få mer spilletid. Det har vært mye inn og ut av landslaget. Jeg og landslagssjefen (Martin Sjögren) har en dialog om hva jeg må gjøre for å komme enda nærmere en ellever. Det handler om å vise større ro offensivt, for jeg skal være en som kan sette opp angrep og drive ballen mer i mellomrom for å skape ubalanse, forklarer hun.

Og klubbambisjonene?

– Akkurat nå tenker jeg mest på innspurten her. Men jeg har ambisjoner om å spille i en veldig god liga, og å få ut makspotensialet mitt. Noen tidshorisont på det å dra ut har jeg ikke, men det handler om å nå kortsiktige mål. Da kommer man samtidig nærmere de langsiktige målene, sier Synne Jensen.

FAKTA

Fire serierunder gjenstår i Toppserien for kvinner. Slik er tabellsituasjonen:
Vålerenga     9     4     1       28 - 8       31
Avaldsnes     9     4     2       27 - 14     31
Rosenborg     8     6     0       27 - 12     30
LSK Kvinner     9     1     5       25 - 17     28
Sandviken     7    2     6       23 - 22     23
Arna-Bjørnar     5     1     8       12 - 19     16
Klepp     4     2     8       14 - 25     14
Kolbotn     2     5     7       15 - 23     11
Lyn     2     3     9       13 - 27      9
Røa     2     2     11       12 - 30    8
Fredag:  LSK Kvinner – Avaldsnes 1-3
Lørdag: 13.30: Sandviken – Røa 2-2.
Søndag: 13.00: Kolbotn – Klepp 13.30: Lyn – Arna-Bjørnar, 16.00: Vålerenga – Rosenborg. (sendes på NRK1).

Trikkeligaen er en podkast fra Dagsavisen om oslofotball. Den kan høres på Apple Podcasts her, på Spotify her, eller der du vanligvis finner podkaster. I tillegg kan du høre den i spilleren under:

Les også: Vålerenga trengte ekstraomganger i cupen – sjekk hvem som venter i kvarten (DA+)

Mer fra Dagsavisen