Vålerenga måtte jobbe hardt mot tabelljumboen

(Vålerenga - Ringerike 7-4). Vålerenga har fortsatt sluppet inn færrest mål i eliteserien i ishocckey tross fire baklengs mot Ringerike søndag.

Tross en tidlig 3-0-ledelse fikk Vålerenga det overraskende tøft hjemme mot bunnlaget Ringerike, men blåtrøyene vant til slutt 7-4 i Furuset Forum.

Ringerike står med kun én seier etter fulltid og så ut til å få en tung kveld i Furuset-hallen da Mats Trygg, Rasmus Ahlholm og Andreas Stene sikret 3-0 for Vålerenga på et snaut kvarter.

Likevel kom hønefossingene sterkt tilbake. Sekunder før midtperioden var over, lød stillingen 5-4. Dessverre for gjestene sørget Colin Spaberg Olsen og Tobias Lindström for at Vålerenga til slutt kunne juble for 7-4-seier.

Seieren gjør at Oslo-laget holder følge med tabelleder Stavanger Oilers, som slo Sparta 2-0 lørdag. Vålerenga ligger to poeng bak rogalendingene.

VIF har vært vinterens beste forsvarslag, men etter fire scoringer i mot må de nå dele den plassen med Storhamar. Begge lag har sluppet inn 64 mål, mens Stavanger har 68 mål feil vei.

Storhamar innehar tredjeplassen tre poeng bak Vålerenga. Hedmarkingene tok en oppskriftsmessig 4-2-seier borte mot Manglerud Star. Patrick Thoresen noterte seg for to nettkjenninger for gjestene.

Målrikt ble det i Askerhallen da Stjernen gjestet Frisk Asker. Østfoldingene fikk en tyngre hjemreise med 1-7-tap i bagasjen. Victor Björkung ble dagens mann med tre scoringer for vertene.

Ringerike ligger desidert sist på tabellen med tolv poeng. Buskerud-laget har 13 poeng opp til Manglerud Star. (NTB)

Eliteserien ishockey søndag, 36. runde:

Vålerenga – Ringerike 7-4 (3-1, 3-3, 1-0)

Furuset Forum: 852 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (4.44) Mats Trygg (Morten Ask, Martin Laumann Ylven), 2-0 (5.55) Rasmus Ahlholm (Martin Røymark, Villiam Strøm), 3-0 (13.53) Andreas Stene (Brede Csiszar, Ylven), 3-1 (17.58) Matej Galbavy (Michael Söderberg).

2. periode: 3-2 (21.35) Anders T. Henriksen (Jørgen N. Langdalen, Erik J. Vestman), 4-2 (23.49) Ask (Axel Eidstedt), 4-3 (24.17) Galbavy (Söderberg, Vestman), 5-3 (29.19) Tobias Lindström (Ahlholm, Røymark), 5-4 (33.09) Dustin Parks (Petter Ellefsen, Nicolai S. Dalen), 6-4 (39.51) Colin Spaberg Olsen (Lindström, Oskar Ekelund).

3. periode: 7-4 (48.31) Lindström (Ahlholm, Ekelund).

Dommere: Christian Persson, Ski og Robin Berg, Stjernen.

Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min., Ringerike 3 x 2 min.

Frisk Asker – Stjernen 7-1 (2-0, 4-1, 1-0)

Askerhallen: 1113 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (1.46) Victor Björkung (Sebastian Johansen, Endre Medby), 2-0 (11.41) Hampus Gustafsson (Kyle Bonis, Sean McMonagle).

2. periode: 3-0 (25.27) Garreth Thompson (Medby, Björkung), 4-0 (26.50) Björkung (Magnus Geheb), 5-0 (34.45) Thompson (Anders Bastiansen), 5-1 (36.08) Anders Pedersen (Jonathan Lars Hermansson, Daniel Trnavsky), 6-1 (38.53) Björkung.

3. periode: 7-1 (41.47) Bastiansen (McMonagle).

Dommere: Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg og Marcus Wannerstedt, Ski.

Utvisninger: Frisk Asker 2 x 2 min., Stjernen 2 x 2 min.

Manglerud Star – Storhamar 2-4 (1-1, 1-2, 0-1)

Manglerudhallen: 796 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (8.40) Patrick Thoresen (Christian Larrivée), 1-1 (15.39) Matthew Vanvoorhis.

2. periode: 1-2 (21.49) Thoresen (Aaron Irving, Steffen Thoresen), 1-3 (30.23) Thoresen (Victor Svensson, Irving), 2-3 (38.27) Jesper Hoel (Christer Simonsen, Vanvoorhis).

3. periode: 2-4 (48.21) Robin Dahlstrøm (Thoresen, Thoresen).

Dommere: Owe Lüthcke, Ringerike og Eirik Hansen, Jutul.

Utvisninger: Mangerud Star 7 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min., Storhamar 7 x 2 min.