Vålerenga må endre i forsvaret

Vålerenga møter Stabæk i første hjemekamp søndag, men må gjøre endringer i laget. Jonatan Tollås Nation er ute med en liten skade.

Tollås Nation var klippen og kapteinen i åpningskampen mot Sarpsborg 08 (seier 1-0), men etter lørdagens trening ble det klart at han ikke spiller mot Stabæk.

- Jonatan er ikke skikkelig restituert etter kampen mot Sarpsborg og med skadebildet hans kan vi ikke regne med å kunne bruke ham i hver kamp, sier trener Dag-Eilev Fagermo før avspark

Derimot er Johan Lædre Bjørdal tilbake etter sin skade og da tyder alt på at han tar stopperplassen ved siden av Ivan Näsberg. Også Brage Skaret er i 18-manns-troppen til kampen.

Det er også Osame Sahroui, som dermed kan få sin debut i offisiell seriekamp i løpet av kvelden. De som ikke er tilgjengelige for kamp er Jonatan Tollås Nation, Amin Nouri og Deyver Vega. Mye tyder på at startelleveren blir den samme som mot Sarpsborg, med unntak av den ene stopperplassen.

Tollås Nation er ventet tilbake til onsdagens kamp mot Odd i Skien.

Les også: Vilhjalmsson om spissrollen i VIF

Stabæk spilte 0-0 i sin serieåpning mot Mjøndalen og trener Jan Jönsson var lite fornøyd med spillet før det løsnet litt etter pause.

- Det var veldig tydelig å se at vi manglet kamptrening, men vi avsluttet kampen best. Det tar vi med oss og kampen mot Vålerenga gleder vi oss til, sier han til Stabæks hjemmeside.

I tilsvarende kamp i fjor høst vant Stabæk 2-0 etter to tidlige scoringer. På Nadderud ble det 1-1 slik at Stabæk tok fire av seks poeng mot VIF i fjor. Vålerenga har bare vunnet en av de ti siste kampene mellom lagene.

- Vi har hatt gode opplevelser på Intility, sier kaptein Andreas Hanche-Olsen, og håper laget kan få fram mer av sine offensive kvaliteter.

Andre serierunde spilles slik:

Lørdag: Mjøndalen – Sarpsborg 1-0 (1-0), Molde – Rosenborg 1-0 (0-0).

Søndag: 18.00: Bodø/Glimt – Haugesund, Kristiansund – Aalesund, Sandefjord – Start, Strømsgodset – Odd, Vålerenga – Stabæk, 20.30: Brann – Viking.