Sport

Vålerenga-leiren hardt ut mot dommer Hagen

Sam Adekugbe fikk marsjordre for filming i 2-2-kampen mot Aalesund, men VIF mener seg snytt – nok en gang.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Adekugbe fikk sitt andre gule kort for dagen på stillingen 2-2 i det 69. spilleminutt. Dommer Tom Harald Hagen mente at Vålerenga-backen prøvde å filme seg til straffe.

– Jeg har sett bildene. Sam blir hektet, så det er straffe. Vi blir dessverre tøft straffet igjen, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Også kaptein Jonatan Tollås Nation raser og kaller avgjørelsen feil.

– Vi har Aalesund på gaffelen, så kommer det en sånn avgjørelse i mot. Det føles helt jævlig, sier han til Dagsavisen.

– Samtidig er vi også litt oppgitt over oss selv. For det vi gjør i første omgang er ikke godt nok.

Les også: Fagermos bytter berget poeng – men Adekugbes røde kan ha kostet VIF full pott (DA+)

Dag-Eilev Fagermo er klar på hva konsekvensen av utvisningen var.

– Hva gjør utvisningen med momentumet i kampen?

– Vi kjører jo over Aalesund. Og vi brenner to-tre fete sjanser i tillegg. Det er en kamp vi vinner, tror jeg, hvis utvisningen ikke kommer. Fordi Aalesund er rystet. Det er synd at vi får en sånn situasjon igjen, sier Fagermo, og viser til utvisningen av Herolind Shala mot Stabæk. Shala anket avgjørelsen mot bæringene og fikk den omgjort i etterkant.

– Du mener det koster dere to poeng, den avgjørelsen med Adekugbe?

– Sannsynligvis gjør det det, for vi må spille med ti mann og legge oss ned i stedet for å fortsatt kjøre over et lag som er stresset og har fått 2-2 i ansiktet, sier Fagermo.

Sam Adekugbe fortviler over avgjørelsen.

Vi fulgte kampen her: Buchers liveblogg: VIF – AaFK

– Det er straffe. Han feller meg. Han tar hælen min. Jeg vet ikke om han gjør det med vilje, men det er likevel skuffende av dommeren. Dommeren får åpenbart panikk og trekker opp det andre gule. Dette har kostet oss poeng mot Stabæk, og nå Aalesund. Avgjørelsen endrer kampen totalt, sier Adekugbe til Dagsavisen.

Dommer Tom Harald Hagen sa følgende om avgjørelsen i pressesonen:

– Vi har ikke finstudert situasjonen. Men selv om det er litt kontakt, er det ikke dermed sagt at det ikke er mulig å dømme filming.

– Aalesunds Niklas Castro fikk også gult for filming. Men AaFK-trener Lars Bohinen mener at også det kan ha vært kontakt, og dermed kanskje feilaktig?

– Jeg har ikke sett situasjonen igjen. Der og da føler jeg at han faller teatralsk, og det er etter mitt skjønn usportslig, sa dommer Hagen.

Mer fra Dagsavisen