Vålerenga lå under, men snudde og vant vrien bortekamp

(Klepp - Vålerenga 1-2). De påførte Klepp årets første baklengsmål og nederlag fordi VIF sto kampen klart best. En viktig egenskap for årets VIF-kvinner.

Klepp hadde holdt nullen til nå, og det så ut til å fortsette slik etter 1. omgang i lørdagens Toppserie-kamp på Klepp stadion.

Men som i forrige bortekamp i vest, viste Vålerenga en helt annen styrke etter pause. Etter en sjansefattig og tam 1. omgang kom laget igjen med nye krefter i bein og armer etter hvilen.

Ny energi

Softe Bjørnsen hadde gitt hjemmelaget fortjent ledelse etter en drøy halvtimes spill da hun avsluttet et fint angrep helt inne på 5-meteren.

Vålerenga hadde knapt avslutninger i denne omgangen og skapte null målsjanser. Men slik så det ut i borteksampen mot Sandviken også for et par uker siden.

For etter pausen så vi mer av det Vålerenga faktisk øver på. Kontant forsvarsspill og ballen så raskt som mulig i lengderetning. Spillerne har egenskapene, men intensiteten og nøyaktigheten har vært en utfordring. Dette så vi mer av i en god 2. omgang.

Ajara Njoya satte utligningen seks minutter etter pause da hun på smart vis tverrvendte ved straffemerket og sendte ballen kontant i mål. Avslutningen kom etter et godt angrep bygd opp på høyresiden.

Vant duellene

Vålerenga dominerte banespillet og var mye mer aggressive enn vertene. Der Klepp hadde vært først i duellene før pause var det nå VIF som var mest på hugget. Og det er ofte slik at det laget som vinner duellene, også vinner kampen.

Og det skjedde. Tretten minutter før slutt broderte Vålerenga seg framover og angrepet ble avslutett ved at Marie Dølvik Markussen pent dro seg fri i feltet, passerte to motspillere og satte ballen utenfor keepers rekkevidde.

Klepp hadde knapt en sjanse etter pause, nærmest var de faktisk da VIF-keeper Hannah Seabert slapp en enkel ball mellom beina da hun sto en meter fra egen målstrek. Men hun rakk å snappe den før den trillet over linja.

I sluttminuttene prøvde Klepp en sluttspurt, men VIF la seg kompakt og stoppet alt som kom. I stedet fikk de et par overgangsmuligheter de kunne utnyttet.

Med seieren er VIF på tredjeplass på tabellen.  LSK Kvinner leder etter at de  slo Røa 5-1 fredag.

I lørdagens andre kamp klarte Lyn overraskende 1-1 borte mot Sandviken. Det var sesongens første poeng til Lyn.

Neste kamp for VIF er hjemmekamp mot Avaldsnes på Intility kommende fredag. Avaldsnes ligger ett poeng foran VIF.

Toppserien kvinner lørdag, 3. runde:

Klepp – Vålerenga 1-2 (1-0)

Klepp stadion: 130 tilskuere.

Mål: 1-0 Sofie Bjørnsen (32), 1-1 Ajara Njoya (52), 1-2 Marie Dølvik Markussen (77).

Dommer: Mischa Kellerhals, Orre.

Gult kort: Ingibjörg Sigurdardóttir, Dejana Stefanovic, Vålerenga.

Klepp (4-2-3-1): Adelaide Gay – Aleksandra Sikora, Marthine Østenstad, Tuva Hansen, Anette Snørteland Jensen – Nikki Stanton, Marie Andresen – Matilde Alsaker Rogde, Elisabeth Terland, Sofie Bjørnsen (Ingeborg Lye Skretting fra 73.) – Hege Hansen (Isabella Hayes fra 46.).

Vålerenga (4-4-2): Hannah Seabert – Stine Pedersen Ballisager, Ingibjörg Sigurdardóttir, Maruschka Waldus, Andrine Tomter – Celin Bizet Ildhusøy, Sigrid Heien Hansen (Marie Dølvik Markussen fra 62.), Sherida Spitse, Dejana Stefanovic (Mia Huse Rostad fra 90.) – Ajara Njoya (Kine Fløtre fra 90.), Synne Jensen (Tine Celine Karstensen fra 90.).

Sandviken – Lyn 1-1 (0-1)

Stemmemyren stadion: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Camilla Linberg (45), 1-1 Kennya Cordner (50).

Dommer: Fatemeh Zangeneh, Nordstrand.

Gult kort: Selma Ørstavik Hernes, Kirvil Odden Sundsfjord, Joanna Bækkelund, Lyn.

Sandviken (4-4-2): Oda Bogstad – Ingrid Ryland, Ingrid Stenevik, Guro Bergsvand, Malin Sunde (Marte Hjelmhaug fra 46.) – Marina Heggernes Jensen (Madeleine Veivåg fra 46.), Lisa Naalsund, Ingrid Marie Spord (Synne Vatshelle Raa fra 81.), Vilde Hasund – Kennya Cordner, Maria Brochmann.

Lyn (4-1-2-2-1): Kirvil Odden Sundsfjord – Emilie Bølviken, Trine Skjelstad Jensen, Iselin Olsen, Emilie Raaum Closs – Anna Linnea Palm (Sofie Tunes fra 62.) – Cathinka Tandberg (Anna Nerland Aahjem fra 57.), Selma Ørstavik Hernes – Una Roaldseth Søyland (Hedda Nikoline Myhre Foslie fra 82.), Camilla Linberg (Joanna Bækkelund fra 46.) – Emma Stølen Godø.