Vålerenga kontrollerte inn en grei seier mot Grüner

(Grüner – Vålerenga 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)). Vertene Grüner holdt brukbart følge de første ti minuttene av den første perioden. Deretter ble klasseforskjellen tydelig, og Vålerenga hentet hjem en komfortabel seier i lokaloppgjøret.

GRÜNERHALLEN (Dagsavisen): Grüner startet friskest i lokaloppgjøret mot Vålerenga, og fikk prøve seg i overtall allerede før det var spilt ett minutt. Da fikk VIFs Andreas Stene to minutter for holding, men selv om Grüner fikk sendt avgårde noen skudd klarte vertene ikke å sette serielederen under noe særlig press.

Ingen av lagene klarte å tilrive seg initiativet de første ti minuttene av kampen, og Grüner holdt følge både på skuddstatistikken og på måltavla fram til Thomas Olsen satte inn kampens første mål for gjestene. Olsen dro seg først inn mot midten og fyrte av et skudd, som ble reddet. Pucken ble imidlertid liggende bak vantet, og blir slått opp av en Grüner-spiller, før Thomas Olsen setter kampens første mål inn i bak Grüner-keeper Mikkel Wiik på tennis.

Før det hadde Leo Halmrast hatt kampens største sjanse, da pucken spratt hans vei og ble liggende i ypperlig skuddhold. Grüner-spilleren brant til, men klarte ikke å overliste dagens VIF-keeper Tobias Breivold fra like foran mål. I det hele tatt hadde Grüner flere gode sjanser i starten av kampen, men etter VIF scoret med i underkant av sju minutter var det også slutt for vertene.

Tre mål på fem minutter drepte Grüner

Tre minutter senere kom Vålerengas andre mål for perioden, og det kom på en kjapp overgang etter at Grüner hadde tatt med pucken inn i Vålerengas sone. Tobias Lindström fikk inn en takling, som gjorde at VIF kunne omstille seg og kaste flere mann i angrep. Grüner hadde tømt seg, og Wade Murphy kom alene med Wiik, og plasserte pucken nydelig over skuldra til Wiik og opp i krysset.

Vålerenga var imidlertid ikke ferdig med det. To minutter etter 2-0-scoring kom dagens tredje fra gjestene. Med litt i underkant av tre minutter på klokka slenger William Strøm inn et skudd fra like over blålinjen, og det skuddet går rett i mål det etter ikke spesielt parat keeperspill av Grüners Mikkel Wiik. Dermed gikk altså Grüner fra å ha de største sjansene til å ligge under 3-0 på drøye fem minutter mot slutten av den første perioden.

Midtperioden startet slik den første perioden avsluttet. Vålerenga tok ikke foten av gasspedalen i mer enn ett drøyt minutt før scoring nummer fire satt i garnet bak Mikkel Wiik. Thomas Olsen plukket opp en puck som hadde gått via vantet, og prøvde å sende den inn i midten for styring. Den seilet rett gjennom Grüners målfelt, men på motsatt side kom Daniel Sørvik stormende og knallet pucken inn fra skrå vinkel. Best tenkelig start på perioden for VIF.

På med cruisekontrollen for Vålerenga

Resten av perioden var et eneste stormløp mot Grüner-målet, og der det var relativt jevnt i skuddstatistikken i den første perioden endte den andre perioden opp med 6-22 i favør Vålerenga. Skuddene haglet rundt Mikkel Wiik, og VIF-spillerne fikk den ene sjansen etter den andre til å øke ledelsen. Ofte etter litt slurv hos Grüner, og at pucken ble liggende i egen sone etter en dårlig pasning eller at de mistet pucken på vei fram.

Tre minutter før vi rundet midtveis i midtperioden kom dagens femte mål for ligalederne. Axel Sundberg kom inn i Grüners sone med pucken, og spilte den via vantet og til Colin Spaberg Olsen. Han spilte pucken tilbake til Axel Sundberg bak mål, som trakk seg litt ut og sendte pucken til Sondre Olden. Han mottok pucken litt over blålinjen, og på samme måte som Villiam Strøm sendte han avgårde et skudd som var like mye for styring som et målforsøk.

Men igjen suste skuddet rett inn i nettmaskene bak en tett trafikkert Wiik, som måtte plukke ut dagens femte puck fra nettmaskene. Flere mål ble det ikke i midtperioden, til tross for at Vålerenga stort sett befant seg i Grüners sone nesten hele perioden. To tominuttere fikk de også mot slutten av perioden, men etter endt midtperiode var det 0-5.

Grüner yppet seg i tredje – tapte med seks

Etter en liten Grüner-offensiv i starten av den tredje perioden, der hjemmelaget faktisk være nære på å få et trøstemål, gikk det som det så ofte gjør mot bedre lag. Vålerenga straffet Grüner igjen, og gikk opp til 6-0 idet vi rundet ti spilte minutter av den tredje perioden.

Igjen var Colin Spaberg Olsen involvert, da han dro seg innover mot midten og spilte pucken ut på Wade Murphy som dro til med et slagskudd fra skrått hold. Pucken traff en Grüner-spiller og ble liggende perfekt for Tobias Lindström som hadde verdens enkleste jobb med å dytte inn nummer seks.

Flere mål ble det ikke i Grünerhallen, og Vålerenga cruiser dermed videre på toppen av Fjordkraftligaen med 21 poeng. Frisk har like mange etter sin 6-2-seier over Lillehammer, men har spilt en kamp mer. Storhamar vant 8-1 over Manglerud Star og er tre poeng bak tetduoen med like mange kamper (8) som Vålerenga.

Derfra er det nå fem poeng ned til Lillehammer på fjerdeplass. Forrige sesongs suverene lag Stavanger er allerede 15 poeng bak førsteplassen.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Fjordkraft-ligaen, runde 8

Grüner – Vålerenga 0-6 (0-3, 0-2, 0-1)

Grünerhallen, 120 tilskuere

Mål: 1. periode: 0-1 (12.52) Thomas Olsen (Olden), 0-2 (15.50) Wade Murphy (Lindström), 0-3 (17.03) Villiam Strøm (Lindgren, Spaberg Olsen). 2. periode: 0-4 (21.19) Daniel Sørvik (Thomas Olsen), 0-5 (27.33) Sondre Olden (Sundberg, Spaberg Olsen). 3. periode: 0-6 (50.00) Tobias Lindström (Murphy, Spaberg Olsen).

Skudd: 21-49 (9-15, 6-22, 6-12)

Utvisninger: Grüner 5x2 min. Vålerenga 4x2 min, 1x10 min.

Andre resultater: Frisk Asker – Lillehammer 6-2 (2-0, 3-0, 1-2), Manglerud Star – Storhamar 1-8 (0-2, 1-4, 0-2).