Vålerenga kom ajour med Storhamar

(Vålerenga - Frisk Asker 4-1). Vålerenga knep enda et poeng innpå Storhamar etter en enkel kamp i Furuset Forum.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Seieren søndag betyr at Vålerenga er ajour med Storhamar i poeng, et Storhamar-lag som måtte ha straffeslag for å slå Ringerike i sin kamp.

VIF var mest aggressive fra start og vant første periode 2-0 etter scoringer av Petter Grønstad og Colin Spaberg Olsen. Skuddstatistikken viste 10-5.

Tidlig i midtperioden reduserte Anders Bastiansen for Frisk Asker og bortelaget fikk mer energi onn i spillet. Men en utvisning ødela offensiven de hadde og Tobias Lindström satte 3-1 i overtall.

Vålerengas siste scoring kom i siste periode da Jonas Oppøyen satte den siste. Mens midtperioden var jevn (10-11 i skudd), var VIF sterkest i sluttfasen der siste periode endte med 11-3 i skudd-protokollen.

Storhamar slet tungt

Det ble alt annet enn enkelt for favoritten Storhamar borte mot sisteplasserte Ringerike . Gjestene vant til slutt 3-2 på straffer.

Martin Rønnild satte inn det avgjørende straffeslaget. Matchvinneren reddet dermed Storhamar fra å gå på en real flause, men klubben måtte reise hjem med et poeng mindre enn den hadde sett for seg.

Ringerike tok ledelsen i søndagens oppgjør. Det sørget Marius Hansen for etter snaut tolv minutter. Storhamar slet med å slå tilbake, og først etter 48.03 minutter greide Patrick Thoresen å gjøre 1-1.

Seks minutter senere scoret Rønnild, og da virket hedmarkingene å få med seg alle poengene. Hansen ville det annerledes og styrte inn 2-2 med under tre minutter igjen på klokka. Etter en målløs forlengning kunne Storhamar-spillerne juble for seier i straffeslagkonkurransen.

Poengtapet er surt for Storhamar. Laget er to poeng bak serieleder Stavanger Oilers, som hadde spillefri i helgen og har én kamp mindre spilt enn rivalen.

MS vant i Fredrikstad

I likhet med Storhamar har Vålerenga 54 poeng, men også sammenlignet med Oslo-klubben har den regjerende mesteren spilt én kamp mer.

Sparta fikk kjørt seg og tapte 0-4 borte mot tabellfirer Lillehammer. Hjemmelagets mål kom i annen og tredje periode. De var signert Justin Hickman, Joey Benik, Jonas Medby og Austin Cangelosi.

I Fredrikstad kunne Manglerud Star reise hjem fra bunnkampen mot Stjernen med 4-1-seier i bagasjen. M/S ligger nest siste med 23 poeng, mens søndagens hjemmelag ligger rett over med tre poeng mer. (NTB)

Eliteserien ishockey søndag, 30. runde:

Vålerenga – Frisk Asker 4-1 (2-0, 1-1, 1-0)

Furuset Forum: 917 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (7.07) Petter Grønstad (Villiam Strøm, Oskar Ekelund), 2-0 (9.28) Colin Spaberg Olsen (Ekelund).

2. periode: 2-1 (22.34) Anders Bastiansen (Mikkel Seiergren Christiansen), 3-1 (35.44) Tobias Lindström (Filip Gunnarsson, Rasmus Ahlholm).

3. periode: 4-1 (57.12) Jonas Oppøyen.

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Stian Halm, Furuset.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min., Frisk Asker 6 x 2 min. og 1 x 10 min.

Lillehammer – Sparta 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)

Kristins hall: 1266 tilskuere.

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (20.43) Justin Hickman (Nick Dineen), 2-0 (28.46) Joey Benik.

3. periode: 3-0 (54.59) Jonas Medby (Stian Kaltrud Nystuen, Austin Cangelosi), 4-0 (58.04) Cangelosi (Joakim Eidsa Arnestad).

Dommere: Robert Hallin, Jordal og Owe Lüthcke, Ringerike.

Utvisninger: Lillehammer 7 x 2 min., Sparta 6 x 2 min. 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

Ringerike – Storhamar 2-3 e.str. (1-0, 0-0, 1-2, 0-0, 0-1)

Schjonghallen: 610 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (11.24) Marius Hansen (Jørgen N. Langdalen, Joachim M. Engesveen).

2. periode: Ingen.

3. periode: 1-1 (48.03) Patrick Thoresen (Aaron Irving, Christian Larrivée), 1-2 (54.20) Martin Rønnild (Christian Bull, Mikael Zettergren), 2-2 (57.06) Hansen (Max Petttersson, Kristian Kristensen).

Forlengning: Ingen.

Avgjørende straffe: 2-3 Rønnild.

Dommere: Thomas Tysland, Jutul og Stian Barstad.

Utvisninger: Ringerike 2 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min. Storhamar 5 x 2 min., 1 x 5 min. og 1 x 20 min.

Stjernen – Manglerud Star 1-4 (0-1, 1-3, 0-0)

Stjernehallen: 1188 tilskuere.

Mål:

1. periode: 0-1 (13.22) Henrik Ratejczak (Sam Coatta).

2. periode: 0-2 (25.37) Sander Boroczky (Per Person), 1-2 (31.47) David Hallström (Magnus Haugen, Markus Mikalsen), 1-3 (33.04) Matthew Vanvoorhis (Coatta, Steffen Ratejczak), 1-4 (38.34) Christer Simonsen (Mathias Trygg).

3. periode: Ingen.

Dommere: Mads Frandsen, Frisk Asker og Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg.

Utvisninger: Stjernen 7 x 2 min. og 1 x 10 min., Manglerud Star 6 x 2 min.