Gammel traver: Jordal Amfi ble bygget i 1952. Byantikvaren håper anlegget kan bevares. FOTO: STIAN L. SOLUM/NTB SCANPIX

Vålerenga ikke bekymret for Jordal

Byantikvaren i Oslo ønsker å bevare Jordal Amfi. Vålerenga Ishockey frykter likevel ikke at planene om en ny storstue må forskyves.

Tirsdag kom det fram at byantikvaren ønsker å bevare OL-anlegget fra 1952.

Styreleder i VIF Hockey, Øivind Wikstøl, uroer seg ikke for at byantikvaren skal få gjennomslag.

– Vi har et annet syn på saken enn det byantikvaren har. Det er ingen hemmelighet at vi foretrekker alternativ 1, og jeg føler at vi har politisk støtte for det alternativet. Vi føler dessuten også at vi har hele Oslo-idretten med oss, så per i dag er jeg ikke bekymret, sier Wikstøl til Dagsavisen.

LES OGSÅ: Slik ble Jordal amfi til

Vil bygge på samme sted

«Alternativ 1» viser til ønsket fra politikerne, idretten og områdets mange velforeninger. De vil at «Nye Jordal» skal bygges på samme sted som dagens Jordal Amfi.

En ny hall vil ha 5.500 sitteplasser, og anlegget vil ha en totalkostnad på rundt 200 millioner kroner. Den skal etter planen stå ferdig i september 2018.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Ønsker park på taket

Byantikvaren vil derimot ikke se gamle Jordal Amfi bli jevnet med jorden.

– Vi vil heller bygge en moderne konkurransehall for ishockey inn i bakken under Jordalparken. Vi vil reetablere parken på taket, sa avdelingsleder Hogne Langset hos byantikvaren til NRK.

Daglig leder i VIF Hockey, Gunnar Thøgersen, var ikke tilgjengelig på telefon i går. Han skriver imidlertid følgende i en SMS til Dagsavisen:

– Hvis det å bevare Jordal er viktig, burde de ha gjort det for lenge siden.

LES OGSÅ: OL-sjef leder arbeidet med ny Jordal Amfi