Sport

Vålerenga henter to nigerianske talenter på prøvespill

Vålerenga satser å ha to prøvespillere i aksjon på trening i løpet av kort tid. VIF-speider Lars Tjærnås finsiktet duoen da han var i Nigeria på speideroppdrag før jul.

– Begge er nigerianske U-landslagsspillere, som spiller for klubber på toppnivå i Nigeria, sier sportssjefen til Dagsavisen.

– Lars Tjærnås (VIF-speider) var en uke i Nigeria i månedsskiftet november/desember, og han fikk sett mange kamper på fire dager der. Vi var gjennom mange runder i etterkant, og plukket altså ut to spillere. De to skal komme og vise seg fram her så fort som mulig, når vi har alt det praktiske på plass, legger Ingebrigtsen til.

Han bekrefter at spillerne må kjøpes fri hvis det blir en overgang. Det er ingen enighet om pris ennå, men klubbene er enige om et «prissjikte» for de to.

Les også: Nye spillere på vei inn i Vålerenga-stallen (DA+)

– Dette er noe mange har snakket om, men når det gjelder nordiske og norske spillere – når man snakker om prisnivå sett opp mot kvalitet – så opplever vi at norske spillere er priset ganske høyt. Og så er det andre prismodeller i Nigeria, der man på en måte blir enig med klubbene om en mulighet til å få bli med videre på reisen i ettertid. Jeg vil si det er fornuftige priser og en god modell der, sier sportssjefen.

Utenom prøvespillerne bekrefter han imidlertid også at det kan skje andre ting på overgangsfronten relativt kjapt.

– Men det er alltid tre parter som må bli enige, påpeker han.

Mer fra Dagsavisen