Sport

– Vålerenga har store ambisjoner. Det samme har jeg

Det islandske midtbanetalentet David Snær Jóhannsson (17) får en uke på å overbevise Dag-Eilev Fagermo og Vålerenga. To andre prøvespillere var også på plass på Valle mandag.

VALLE (Dagsavisen): Kontrakten 17-åringen hadde med Keflavik på nivå to i Island gikk nylig ut. Mandag dukket han opp på Valle. Jóhannsson  er sønn av tidligere Watford- og Lyn-spiller Jóhann Birnir Guðmundsson. Nå prøver talentet lykken i Norge.

– Agenten hans tok kontakt og spurte om David kunne trene med oss etter Marbella. Det sa vi ja til, sier Vålerengas sportssjef Jørgen Ingebrigtsen til Dagsavisen.

– David var også med oss i to uker i høst, og gjorde et veldig godt inntrykk da. Det er spennende å kunne invitere ham tilbake, legger Ingebrigtsen til.

Selv er islendingen sterk i troen på kontrakt. Han mener formen er god.

– Jeg ønsker nå å spille for en større klubb. Jeg vil utfordre meg selv. Vålerenga vil være et stort steg opp for meg, og jeg håper å overbevise her, sier Jóhannsson til Dagsavisen.

Les også: Serie A-giganten ventet. Så ombestemte VIF-talentet seg, 12 timer før flyet gikk (DA+)

Flere roller

Han beskriver seg selv som en allsidig spiller.

– Jeg kan bekle alle posisjonene på midten. Først og fremst er jeg en offensiv spiller, men jeg kan også spille i en mer defensiv rolle, forklarer Jóhannsson.

– Tror du på kontrakt her?

– Selvfølgelig. Man må tro på seg selv.

– Hva er inntrykket av Vålerenga?

– Nivået er veldig bra. Vålerenga er en klubb med store ambisjoner. Det samme har jeg.

Les også: VIFs nykommer om profflivet i Belgia: – Man blir behandlet som en vare (DA+)

Jørgen Ingebrigtsen sier følgende om 17-åringens muligheter til å få kontrakt i VIF:

– Han blir 18 senere i år. Nå får vi vurdere hvordan han står i forhold til de andre i samme aldersgruppe hos oss. Vi har jo Odin (Thiago Holm) og Osame (Sahraoui) for eksempel. Vi har en del i den posisjonen. Men vi har ikke diskutert dette ennå, det er jo første dagen Dag-Eilev (Fagermo, VIF-trener) ser ham i aksjon, poengterer sportssjefen.

Ubi og Nnaji

Jóhannsson var ikke den eneste prøvespilleren på Valle mandag. Også nigerianske Etim Friday Ubi (17), som har vært på besøk flere ganger tidligere, var på plass. Det samme var landsmannen David Nnaji (18). Han prøver seg i VIF for første gang.

– I det at Etim har vært her flere ganger, ligger det jo at vi synes han er veldig spennende. Han har også gjort gode grep etter sitt første besøk her. Jeg så ham også i en turnering i Abuja i desember, og da gjorde han sine saker bra, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Angriperen kan ikke signere proffkontrakt før han fyller 18 i mai. Nå får Dag-Eilev Fagermo muligheten til å vurdere ham.

– David Nnaji så jeg også i den nevnte turneringen i Abuja. Han var såpass spennende at jeg ønsket å invitere ham til å trene i vårt miljø. Han er ikke noen ferdig vare, men har ekstremferdigheter i fart og eksplosivitet. Nå får vi se ham i et par uker, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Prøvespillerne kan være involvert for Vålerenga 2 mot Strømsgodset 2 i treningskamp fredag. Det blir opp til trenerteamet å vurdere, opplyser sportssjefen.

Mer fra Dagsavisen